Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Njezina šminka svijetli u mraku: 'Željela sam napraviti nešto što nitko do sada nije i uspjela sam'

Njezina šminka svijetli u mraku: 'Željela sam napraviti nešto što nitko do sada nije i uspjela sam'

Kako bi napravila što bolji makeup look koji svijetli u mraku Rita provede šminkajući se i do 12 sati. Koristi razne ruževe, sjenila, olovke za oči i UV boju

VIDEO

Rita Sharma iz Norveške je samouka vizažistica koja stvara nevjerojatne makeup kreacije pomoću UV boja koje svijetle u mraku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

- Moje šminkersko putovanje do tu ima vrlo mračan početak. Borila sam se s poremećajima prehrane tijekom svojih tinejdžerskih godina i početkom svojih 20-ih. I da se odvratim od toga, počela sam istraživati ​​šminku. Oduvijek sam voljela crtati, tako da je šminka na neki način bila samo još jedno platno za slikanje. Mogla bih satima sjediti gledajući YouTube videe i vježbati ispred ogledala. Šminka je postala moj siguran prostor, gdje sam se mogla sakriti od svijeta i fokusirati se samo na kreativne ideje. Šminka je pomogla kod mojih poremećaja hranjenja i otvorila mi cijeli novi svijet - ispričala je Rita za Bored Pandu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlučila se prijaviti na Nordic Face Awards 2017, veliko makeup natjecanje koje organizira NYX Professional Makeup. 

- Nikad prije nisam radila lude kreativne makeup lookove, ali sam ipak ušla. Svoju ljubav prema umjetnosti i crtanju spojila sam sa šminkom. I rezultati su bili nevjerojatni. Slikala sam se ruževima, olovkama za oči i sjenilima i izborila se za top 5 mjesto - nastavlja.

Nakon toga nastavila je vježbati, a 2018. je osvojila Nordic Face Awards. Za nju je to bio najponosniji trenutak u životu. 

- Željela sam svoje šminkanje podići na sasvim novu razinu, učiniti nešto što nitko do sada nije. Tako sam se jednog dana počela igrati s rasvjetom. Dobila sam prilično cool efekt sjaja tako što sam izrezala neke rupe na crnoj majici i stavila je preko svog softboxa. Tako sam došla na ideju da se šminkam u mraku. Nakon puno vježbanja i promašaja, naučila sam koristiti UV boju, svjetlo i način na koji mogu manipulirati rasvjetom da oponašam hladan efekt šminke sjaja - objašnjava Rita.

Rita je studentica sestrinstva koja radi na pola radnog vremena s cjepivom za COVID-19 i u staračkom domu.

- Osim posla, uvijek su me inspirirale boje. Moj tata je iz Indije pa sam odrasla okružena umjetnošću punom boja. Volim i životinje i prirodu. Mislim da priroda stvara najljepšu umjetnost - dodaje.

Prijatelji su je savjetovali da napravi Instagram račun kako bi tamo mogla dijeliti s drugima svoje kreacije i savjete.

- Nakon nekoliko mjeseci počela sam dobivati sve više pratitelja. Razmišljala sam i o kreiranju YouTube kanala na kojem bih mogla objavljivati tutoriale o šminkanju, ali nisam sigurna je li to nešto što želim raditi. Bojim se da će mi oduzeti previše vremena i da to jednostavno neću stići - kaže Rita.

Njezino šminkanje nekad može potrajati i do 12 sati. No kako Rita kaže, to se isplati jer radi ono što voli. 

- Dobivam puno zahtjeva i toliko pohvala, i stvarno mi uljepša dan čitati i vidjeti svu ljubav koju dobivam od drugih - nadodaje.

Pogledajte Ritine zadivljujuće kreacije:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'