Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Njihove prehrambene navike su bizarne - žive tek na 1 namirnici!

Njihove prehrambene navike su bizarne - žive tek na 1 namirnici!

Najzdravija prehrana je ona raznovrsna, ali čine se da ne dijele svi to mišljenje. Neki žive samo na voću, drugima je pak osnovna namirnica pivo, a trećima pizza...

VIDEO

Netko je izbirljiv i izbjegava namirnice koje mu nisu ukusne, drugima je pak dobro sve što je pred njima, no u pravilu nitko ne voli jesti jedno te isto jelo cijelo vrijeme. Donosimo priče o ljudima čije su prehrambene navike baš bizarne.

POGLEDAJTE VIDEO (kako prehranom postići mladolik izgled):

Pokretanje videa...

Prehrana za mladolik izgled 01:24

1. Navodno jeo ni pio vodu od 1940.

Prahlad Jani je Indijac koji je živio u pećini bez hrane i vode, a to je čino dulje od 70 godina. Tvrdio je kako ga je blagoslovila hinduistička božica Amba koja mu je davala vodu kroz rupu na njegovom nepcu. Tijekom godina su ga istraživali i proučavali brojni znanstvenici gdje je bio pod stalnim nadzorom 10-ak i više dana, a da ništa nije jeo. Stručnjacima je i danas cijeli slučaj nejasan - tijekom ispitivanja nije niti mokrio kao ni obavljao veliku nuždu. Preminio je ove godine u 91 godini.

Pogledajte video:

2. Profesor već šest i pol godina pije samo voćni sok i kavu

Profesor i liječnik dr. Michael Werner sa sjevera Njemačkoj je jedan od najpoznatijih svjetskih bretarijanaca. Taj pojam označava pojedinca koji smatra da tijelu nije potrebna hrana nakon što tijelo prođe početni proces čišćenja, a tijelo dobiva energiju iz svjetlosti. Tvrdi kako već šest i pol godina u usta nije stavio ništa osim voćnog soka i kave, uz rijedak izuzetak čaše vina na slavljima. Izdao je knjigu "Život iz svjetla"  u kojem ističe kako je takav oblik prehrane najzdraviji te čovjeku produljuje život. U njoj znanstvenik odgovara na pitanja može li se živjeti bez hrane te je zapisao svoja iskustva.

Dreamstime

3. Muškarac koji je 46 dana pio samo pivo

Stanovnik američke Iowe, J. Wilson je deklarirani kršćanin, obožavatelj i proizviđač piva. Odlučio je kombinirati svoj hobi i strast te poštovati staru bavarsku tradiciju prema kojoj su redovnici tijekom 46 dana - od Pepelnice od Uskrsnog Ponedjeljka konzumirali isključivo pivo, uz eventualno pijenje vode. Uspješno je izdržao izazov bez posljedica na zdravlje, piše CNN.

4. Punih godinu dana jeo je samo krumpir

Kad je Australac Andrew Flinders Taylor rekao kako će prijeći na prehranu koja uključuje samo krumpir i toga se držati punih godinu dana, mnogi su pomislili kako je potpuno lud, uključujući i članove njegove obitelji. 

No otac dvoje djece iz Melbournea može posvjedočiti kako je njegova metoda uspjela - izgubio je nevjerojatnih 50 kilograma.

Većina liječnika, nutricionista i prehrambenih stručnjaka ne bi preporučili držanje takvog restriktivnog plana prehrane - prehrana bi se trebala temeljiti na uravnoteženim omjerima proteina, ugljikohidrata, povrća, voća, mliječnih proizvoda i masnoće.

Važno je naglasiti kako se Taylor prihvatio tog izazova tek nakon što je izučio neka znanstvena stajališta i nakon što je finalizirao svoj plan uz pomoć liječnika.

- Dobivam preko 600 posto svojih dnevnih potreba za željezom i preko 400 posto preporučenih doza vitamina C, zajedno s hrpom vlakana, svega onog za što su mi govorili da će mi nedostajati - rekao Taylor.

Jedina stvar zbog koje je brinuo je bio dostatan unos kalcija, jer iako ga nešto ima u krumpirima, to nije dovoljno. Kako bi bio siguran da ga unosi dovoljno, radio je pire krumpir sa sojinom mlijekom dodatno obogaćenim tim mineralom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje