Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

No make-up: Što bi se desilo da se prestanemo šminkati?

Dani u kojima se ujutro ne moramo našminkati i odjuriti nekamo iz stana mijenjaju našu dnevnu rutinu, a to uključuje i no make-up look te koncentriranost isključivo na njegu kože

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stručnjaci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?

Iako je u redu lagano se našminkati za video poziv s našim poslovnim suradnicima, činjenica da u karanteni polako odustajemo od naših svakodnevnih beauty navika koje sada uključuju samo jutarnju kremu. No, što bi se još moglo primijeniti?

Početna nesigurnost

Mogli bismo se osjećati nesigurno, piše Yahoo.com. Naime, svakodnevno šminkanje na neki je način naša maska, stoga, bez nje bismo mogli osjećati kao da nam nešto nedostaje. Ipak, to je vjerojatno kratkotrajno, jer lako je naviknuti se na jednostavnu dnevnu rutinu. Tko zna što će ostati od naših beauty navika kad karantene prođu.

Mogli bismo biti manje pod stresom

Ne radi posla, već radi rituala koje nam naše make-up rutine nameću. Naime, konstantno smo u potrazi za idealnim puderom, maskarom koja od naših trepavica čini čudo, rumenilom koje neće nestati za pola sata i tako dalje. Sve to čini nas ponekad nervoznima pa si zadajemo zadatke i odlazimo u potragu za idealnim nijansama. Bez šminke ili s manje šminke, situacija je vidno jednostavnija.

Koža bi se mogla očistiti

Kad nemamo šminku, jasno je da koža lakše diše te u ovo proljetno vrijeme godi joj minimalni sloj teksture na koži. Koža bez dodatnih slojeva vraća se u svoje prirodno stanje, a moguće je i da će se povući crvenilo, nepravilnosti na koži i ostali sitni problemi koje prekrivamo puderima i korektorima.

Mogli bismo izgledati – mlađe

Jaka šminka daje stariji izgled od prirodnog, a bez slojeva boja lice djeluje mlađe i prirodnije. Teške trepavice, jake maskare, puderi i ostale beauty stvarčice ovih dana su na odmoru, dok lice pokazuje svoje prirodno stanje.

Fokus je na njezi lica i kremama za hidrataciju

U danima bez šminke sve se više interesiramo za kreme, serume i ostale formule koje sadrže aktivne sastojke za ljepotu i zdravlje naše kože. No, odlaskom na sunce, pa makar bilo ono na terasi ili balkonu, važno je sjetiti se aplicirati kremu sa zaštitnim faktorom.

Ljubav prema prirodnoj kosi

Konstantno bojimo kosu i šišamo se u profesionalnim salonima, no sada kad su oni zatvoreni, moguće da ćemo zavoljeti svoju prirodnu kosu, ma kakva ona bila. Kemikalije našoj kosi zasigurno neće nedostajati, njegu kose možemo pojednostaviti bazičnim šamponima i regeneratorima.

Nakon svega: Ma može i bez šminke

Kad se jednom naviknemo na manje šminkanja, možda ćemo se teže vratiti onim kompliciranim jutarnjim ritualima koji uključuju kompletni make-up. Moguće da ćemo na kraju, kad sve ovo prođe, shvatiti što nam uistinu treba i ostaviti se dugotrajnih rituala te prihvatiti prirodno lice kakvo imamo. Kakve god na kraju navike izvukli iz ovoga, vjerojatno će biti jednostavnije nego one koje smo imali donedavno.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stručnjaci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:55

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku