Lifestyle

Komentari 24

Nosila je istu haljinu 100 dana: 'Više nikada neću kupiti odjeću'

Nosila je istu haljinu 100 dana: 'Više nikada neću kupiti odjeću'

Sarah Robbins-Cole (52) shvatila je da već ima odjeće za svaku priliku, pa nema potrebe da kupuje bilo što novo. Jednu haljinu je, kao dio izazova, nosila punih 100 dana i otkrila je nešto iznenađujuće

Sarah Robbins-Cole (52) u potpunosti je iskoristila svoju crnu haljinu. Nosila ju je na posao, dok je šetala, dok se odmarala, pa čak i na Božić.

Zapravo je svoju haljinu nosila 100 dana zaredom. Sarah, koja živi u Bostonu u SAD-u, pridružila se 100-dnevnom izazovu nošenje jedne haljine 16. rujna 2020. godine u pokušaju da živi bez kupovanja odjeće i pomogne spasiti planet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Toliko je uživala u tome da si je postavila novi izazov za 2021. godinu.

- Na moje iznenađenje, nošenje iste haljine 100 dana zaredom nije mi ništa oduzelo od života. Umjesto toga, nadahnulo me da idem korak dalje i da ne kupujem nikakvu novu odjeću ili dodatke u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 2022. godine. Shvatila sam da u svojoj dobi imam odjeću za svaku priliku, a ako trebam nešto posebno, imam odjeće od 1992. godine - rekla je Sarah.

Bila je među 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov. Izazov je napravljen kako bi sudionicima pokazao kako nošenje samo jednog odjevnog predmeta svakodnevno mijenja navike trošenja, smanjuje pranje rublja te pomaže spasiti naš planet.

Sudionici su smjeli oprati i sušiti haljinu preko noći, ali ako su bili budni, očekivalo se da će je nositi. Svatko tko je završio izazov, osvojio je bon od 100 dolara (oko 650 kuna) kojim su mogli kupiti novu haljinu.

Sarah je svoju haljinu svaki dan kombinirala na drugačiji način. Nosila ju je u svim prilikama, čak i na planinarenje sa svojom obitelji. 

Svoje odjevne kombinacije morala je svakodnevno objavljivati i na Instagramu što joj je bio najteži zadatak izazova gdje je dobivala i pozitivne i negativne komentare.

Međutim, cijeli izazov i iskustvo bilo je vrijedno za nju.

- Haljina je bila udobna i sasvim uobičajena. Uživala sam je stilizirati, iako su mi ponekad nedostajale hlače.Uštedjela sam vrijeme i svoje živce. Izazov me natjerao na razmišljanje o tome koliko odjeće završi na odlagalištu otpada, koliko se vode koristi za proizvodnju pamuka i kako zapravo ne znamo je li i odjeća koju kupujemo etički izrađena - zaključila je, a piše Mirror.

Najčitaniji članci