Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Nova infografika otkrila kako i zašto se Amerikanci debljaju

Prosječna potrošnja ulja i masnoća u SAD-u se povećala za 63 posto od 1960. do danas, porcije su narasle gotovo dvostruko, a na fast food se troši 104 milijarde više

Screenshot
Foto: Screenshot
19 komentara

Prosječan je muškarac u SAD-u 1960-ih težio oko 75 kilograma, a žena oko 63 kilograma, dok danas pripadnici najdeblje nacije u prosjeku teže oko 90 kilograma, a žene oko 75 kilograma. Također, u SAD-u se nalazi najviše ekstremno pretilih ljudi s BMI-om iznad 40.

Nova infografika zdravstvene internet stranice Healthymeal experts otkriva razvoj debljanja Amerikanaca, koliko novaca troše na hranu te kako su porcije postale sve veće.

Statistike pokazuju da su se potrošnja ulja i masnoća u roku od 40 godina u SAD-u povećala za 63 posto, potrošnja kukuruznog sirupa za 400 posto te potrošnja mesa i mliječnih proizvoda za šest posto. Ukupna količina pojedene hrane po glavi stanovnika narasla je za 16 posto, upozoravaju stručnjaci.

Oni tvrde kako je epidemiji pretilosti doprinijelo i povećanje prosječne porcije, pa je tako hamburger nekoć imao 333 kalorije dok danas "teži" gotovo 600 kalorija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message