Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nova ljubavna priča o novim počecima i nepostojećim završecima

Nova ljubavna priča o novim počecima i nepostojećim završecima

Netko ga je pronašao u košari u praonici, starog tek nekoliko sati i na rubu smrti - nazvali su ga Mojsijem. Bio je dijete koje je rodila ovisnica i za kojega se očekivalo da će imati problema... A Mojsije je bio problematičan, bio je neobičan i egzotičan. Možda sam se trebala držati podalje, no ja sam ustrajala...

Crack bebu, Mojsija, zamišljala sam s ogromnom pukotinom koja se protezala uzduž njegova tijela, kao da je slomljen pri rođenju. Znala sam da to nije značenje tog pojma. No ta mi se slika urezala u pamćenje. Možda me upravo to što je bio slomljen i privlačilo k njemu od početka. Sve se to dogodilo prije no što sam se ja rodila, a kada sam ga upoznala i kada mi je mama ispričala o njemu, priča je već postala stara vijest i nitko nije želio imati ništa s njime.  Ljudi vole bebe, čak i bolesne bebe. Čak i crack bebe. No bebe odrastaju u klince, a klinci odrastaju u tinejdžere. Nitko ne želi imati posla s problematičnim tinejdžerima.

A Mojsije je bio problematičan. Mojsije je živio po svome. Bio je neobičan i egzotičan i predivan. Veza s njim promijenit će mi život na način na koji nikada nisam zamišljala. Možda sam se trebala držati podalje. Možda sam trebala slušati. Moja me majka upozorila. Čak me i Mojsije upozorio. No ja sam ustrajala.

Tako počinje priča o boli i obećanju, o tuzi i iscjeljenju, o životu i smrti. Priča o prije i poslije, o novim počecima i nepostojećim završecima. No prije svega... ljubavna priča.

Amy Harmon najprodavanija je autorica prema New York Timesu, a napisala je romane A Different Blue, Making Faces i serijal Purgatory. Amy je motivacijska govornica, učiteljica, mama koja svoju djecu poučava kod kuće te članica zbora koji je osvojio Grammy, Saints Unified Voices. Posjetite je na stranici authoramyharmon.com.

Knjigu Mojsijev zakon možete nabaviti na svim kioscima, u poštanskim uredima i na mondo.hr po cijeni od 59,90 kn