Lifestyle

Komentari 0

Nove personalizirane formule i kućni tretmani za 2021. godinu

Nove personalizirane formule i kućni tretmani za 2021. godinu

Godina u kojoj se niz tretmana preselio u kućnu varijantu, utjecali su na razvoj inovativnih rituala koji donose gotovo profesionalna rješenja u naše vlastite kupaonice

Kemijski piling za osobnu uporabu, koji je do ove godine bio gotovo isključivo dostupan u dermatološkim klinikama, sve više osvaja formule za kućnu uporabu.

- Vidjet ćemo popularizaciju formula s kemijskim pilinzima za doma, jer oni odlično osvježavaju kožu te je potiču na obnavljanje - izjavila je kozmetičarka iz New Yorka, Shani Hillian.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Druga stvar koju stručnjaci predviđaju je sve više brendova koji će raditi kozmetiku po mjeri, odnosno personalizirane kreme, serume i slično.

- U 2021. godini predviđam da će se desiti porast brendova koji rade kozmetiku po mjeri, jer svaka je koža drugačija, a custom made formula idealna je za njegu kože - komentirao je liječnik Joshua Zeichner iz New Yorka.

U kućnom wellnessu pojačat će se potražnja za neinvazivnim anti-age tretmanima, kao što su korištenje LED terapije, aktivni sastojci poput retinola i slično, smatraju liječnici.

Također povećat će se potražnja za višenamjenskim proizvodima.

- Smatram da je kraj tretmanima od deset koraka, ljudi traže nešto jednostavno, s više funkcija. Smatram da su tu u fokusu čistači koji ujedno eksfoliraju kožu i čine je ujednačenom ili serum u ulju i slično - istaknula je liječnica Rachel Nazarian iz New Yorka.

Maskne, koje su se ove godine pojavile kao jedan od top problema, i dalje će biti prisutne u kozmetici, stoga će porasti potražnja za antibakterijskim formulama.

I pakiranja su zanimljiva, predviđaju porast onih koja se mogu ponovno napuniti, umjesto da se teglice bacaju nakon potrošene kreme ili seruma.

- Sljedeće godine očekujemo i rast popularnosti uređaja za kućno uljepšavanje, poput onih koji masiraju i imaju sitne iglice, takozvani microneedling - zaključuje dr. Nazarian za Bustle.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA ‘PILAJ PO SVOM’:

Najčitaniji članci