Lifestyle

Komentari 0

Slojevito korištenje seruma može dovesti do iritacije kože

Slojevito korištenje seruma može dovesti do iritacije kože

Serumi, kao koncentrati aktivnih sastojaka, uglavnom imaju ciljanu ulogu, stoga je bolje nanositi jedan po jedan jer oni jači mogu međusobno reagirati i napraviti štetu na koži

Koncentrirane formule nezaobilazne su u njezi kože, a uglavnom imaju ulogu koja je ključna u anti-age ritualima.

- Korištenje više seruma istovremeno nije nužno dobra ideja. Naime, moguće je da će reagirati i time postati potencijalni nadražujući za našu kožu – komentirao je liječnik Joshua Zeichner za mbg.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Ako slojevi seruma uzrokuju iritaciju - peckanje, ispiranje, svrbež, kvržice i crvenilo - odmah prestanite koristiti oba. Bilo bi dobro da se koža resetira, u roku od nekoliko tjedana. Tijekom perioda oporavka možete koristiti smirujuće formule sa sastojcima kao što je aloe vera.

Nakon toga, definitivno koristite jedan serum odjednom, a ne dva ili više njih.

Nestabilne aktivne sastojke poput vitamina C nemojte kombinirati s drugim jakim sastojcima, poput AHA ili BHA kiselinama. Ako u istom danu koristite dva seruma, liječnik predlaže jedan ujutro, drugi navečer.

Dobar primjer je retinol koji ide samo navečer, u noćnoj rutini, a vitamin C ujutro.

- Dobra kombinacija je djelovanje hidratizirajućih sastojaka, zajedno, primjer je hijaluronska kiselina uz neki drugi sastojak za vlaženje kože, oni će se slagati i neće reagirati burno – istaknuo je Zeichner.

Najčitaniji članci