Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Novi roditelji često očekuju da im obitelj i prijatelji pomognu

Studija o izazovima roditeljstva pokazala je i da je više od tri četvrtine ispitanika očekivalo veću podršku obitelji i prijatelja, pomoć u kuhanju, čišćenju i u čuvanju bebe ili samo druženje

Foto: Unsplash.com
0 komentara

Tvrtka Uber Eats provela je anketu sa dvije tisuće novih roditelja koja je pokazala koji su najveći izvori stresa u roditeljstvu. 

Na prvih su se par mjesta tako našle goleme promjene u životu i neprestane hrpe prljavog veša, a pokazalo se i kako je roditeljima u prosjeku trebala godina dana da se počnu opuštati u novoj ulozi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživanje je također otkrilo kako nove roditelje smeta i što često nemaju vremena ni da u miru nešto pojedu, pa tako ni za kupnju namirnica. Fleksibilnost u planovima i rjeđe viđanje članova obitelji i prijatelja neke su od najtežih stvari kojima se mame i tate s dolaskom djeteta moraju prilagoditi.

Foto: Dreamstime

Osim toga, više od polovice majki (54 posto) bilo je zabrinuto oko toga jedu li hranu koja im je potrebna u prvih šest mjeseci nakon rođenja djeteta.

- Prehrana je jako bitna za majke odmah nakon poroda kako bi im se vratile snaga i vitalnost, a uzimanje B vitamina, magnezija i probiotika izvrstan je način da se zadovolje potrebe nakon poroda - objasnila je nutricionistica Hannah Richards za Mirror.

Foto: Dreamstime Studija o izazovima roditeljstva pokazala je i da je više od tri četvrtine ispitanika očekivalo veću podršku obitelji i prijatelja, pomoć u kuhanju, čišćenju i u čuvanju bebe ili samo druženje.

PISMO MLAĐEM SEBI Tata održao lekciju sam sebi, a i drugima: Vaša žena je heroj

A bez obzira na sve što su znali prije dolaska prinove, više od pola njih kaže kako ih 'ništa nije moglo pripremiti za roditeljstvo'. Roditelji su priznali još i da su u prvoj godini života djeteta jeli više slatkog; čokolade, keksa i kolača, nego ikad prije.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message