Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2
Foto: Instagram/ kolaž
U BOEMSKOM STILU

Obitelj obnovila stari kombi i pretvorila ga u raj na kotačima

Obitelj nije željela da se njihov kombi ispunjen uspomenama iz djetinjstva proda, pa su ga odlučili obnoviti. Uz to, maleni kamper idealan je za Tomova surfanja i Sanneina natjecanja

Odrastajući, Tom Hofker (21) i Sanne Hofker (19) putovali su od svoje kuće u Den Boschu u Nizozemskoj do odredišta diljem Europe u jarkocrvenom kombiju svoje obitelji. Bilo da se radilo o kampiranju ili o natjecanju iz klizanja njihovi prijatelji brzo su se navikli na Volkswagen T4 Transporter 2003. i nadjenuli mu nadimak 'Hofker Bus'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Renovirali kombi 02:07

- Doslovno smo odrasli u tome - rekao je Tom za Insider.

Kad su njihovi turniri završili, njihova majka Mirjam Hofker, koristila je kombi za posao. No ove je godine dobila novi kombi, pa su Hofkersi odlučili obnoviti svoj stari kombi, transformirajući ga u kamper, idealan za vikend odmore.

- Prije je to bio kombi u kojeg si sjeo i nekamo otišao. Sad je to odjednom mjesto na kojem želiš biti - rekla je Sanne.

Tom je rekao da se u Nizozemskoj putnički kombiji mogu oporezivati ​​visokim porezom. Dakle, kad je njegova majka dobila novi kombi na poslu, obitelj je shvatila da će ili morati prodati stari kombi ili ga pretvoriti u kamper, koji će vozilo smjestiti u drugu poreznu kategoriju i imati će niže troškove osiguranja.

Obitelj nije željela da se njihov kombi ispunjen uspomenama iz djetinjstva proda, pa su ga odlučili obnoviti. Uz to, maleni kamper bio bi idealan za Tomova surfanja i Sannina natjecanja.

Velika obitelj: Imaju 11 djece i sve sve će ih školovati kod kuće
Velika obitelj: Imaju 11 djece i sve sve će ih školovati kod kuće

Prvo su mislili samo obnoviti kombi no ta obnova brzo se pretvorila u cjelovitu transformaciju koja uključuje sve ukućane.

- U našoj smo kući uvijek djelovali po principu 'uradi sam'. Gotovo sve radimo sami - rekla je Sanne.

Sanne je pretražila Pinterest i Instagram kako bi našla inspiraciju za dizajniranje interijera, a s majkom je sašila jastuke za klupe i krevet. Tom je bio zadužen za drvenariju, dok su on i njegov otac Freek radili struju.

Obitelj procjenjuje da je cijeli projekt koštao oko 26.700 kuna, a obnovu su završili za manje od 2 mjeseca, provodeći rana jutra i kasne noći radeći u obiteljskoj garaži.

Tom je rekao kako se osjeća ponosno kad pogleda završeni projekt, dok Sanne kaže da je 'sretna što je gotovo' i zapanjena što su to učinili tako brzo.

Složili su se da ovakav projekt ne bi bio moguć da pandemija korona virusa nije natjerala njihovu obitelj da ostane kod kuće; Tomini i Sannini ljetni planovi otkazani su, a njihovi su roditelji počeli raditi od kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tomhofker

Sanne je unutrašnjost kombija opisala kao 'boemsku modernu'. I Sanne i Tom željeli su interijer s toplom atmosferom, tako da se u njemu osjećaju ugodno.

- Željela sam sve u toplim bojama, tako da ne izgleda hladno - rekla je Sanne. Uz to, rekla je da su elementi poput biljaka, jastuka i ručnika pomogli da se prostor poveže - rekla je Sanne.

U obiteljskoj svađi s 11 godina je otkrila da joj je mama - sestra
U obiteljskoj svađi s 11 godina je otkrila da joj je mama - sestra

- Mnogo smo razmišljali o malim detaljima zbog kojih se osjećam kao kod kuće. Zaista smo razmišljali o cjelokupnom izgledu - rekla je Sanne.

Hofkersi se nadaju da je ovo prva obnova od mnogih. Oboje su se složili da je kombi možda malo premalen za život, ali kamper su već poveli na surfanje u Francusku od završetka obnove, a kombi planiraju povesti i na buduća putovanja.

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom