Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Obitelj velikog srca: Spasili su 90 tisuća australskih životinja

Obitelj velikog srca: Spasili su 90 tisuća australskih životinja
1

Nakon smrti slavnog lovca na krokodile Stevea Irwina, njegova je obitelj nastavila tradiciju pomaganja životinja, a danas spašavaju one zarobljene u australskim požarima

VIDEO

'Lovac na krokodile' Steve Irwin tragično je preminuo prije 13 godina, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece koja danas nastavljaju njegovu plemenitu misiju pomaganja životinjama u Australiji. Taj je posao izrazito važan osobito sada, kad cijeli kontinent doslovno gori, a na tisuće životinja svakodnevno ugibaju.

Pokretanje videa...

Australija: Masovno bježe od plamena, izumrlo 30% koala 00:53

Spašavaju životinje iz australske buktinje

Osim snimanja slavne emisije, Steve je bio i direktor zoološkog vrta, a svoju veliku ljubav prema životinjama uspio je usaditi i svojoj djeci - kćeri Bindi i sinu Robertu, koji danas slijede očeve stope i neumorno pomažu bespomoćnim stvorenjima. U tome im se pridružio i Bindin zaručnik, koji ju je zaprosio u zoološkom vrtu njenog pokojnog oca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Siroče čudnovatog kljunaša bio je 90-tisućiti pacijent u bolnici za divlje životinje. "S toliko razornih požara unutar Australije, moje srce se lomi zbog ljudi i divljih životinja koji u njima gube sve - objavio je na Instagramu Robert Irwin.

Taj je 21-godišnjak potvrdio kako australski zoološki vrt kojim upravlja njegova obitelj na sreću nije ugrožen požarima, a bolnica unutar njega je "u velikoj gužvi". 

Njegova sestra, ekološka aktivistica i  i konzervatorica podijelila je u subotu još jedan post s fotografijom oposuma Blossom, životinje koja je umrla nakon što je spašena iz velikih požara u Queenslandu, unatoč tome što je bolnica "toliko radila na tome da joj spasi život."

Blossom je samo jedna od mnogih životinja koje su ubijene u požarima u Australiji. Gotovo trećina koala u australskoj regiji New South Wales stradale su u buktinjama koje bez ikakve kontrole devastiraju sve na što naiđu, piše CNN.

Smrt Stevea Irwina

Steve je imao 44 godine kada je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u oceanu. Australac je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Douglas da snimi tamošnji podmorski svijet pa se približio jednoj velikoj raži. One obično otplivaju kada osjete opasnost, ali nekada i napadnu onoga tko iz uznemiruje. Imaju vrlo opasno oružje - otrovni šiljak na vrhu repa, koji snažno zabiju u protivnika.

Raža je taj šiljak zabila Irwinu u lijevi dio prsa. Oni koji su bili s njim smjesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem otoku, ali tamo su liječnici mogli jedino konstatirati smrt.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'