Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Obiteljska putovanja potiču kod djece toleranciju i poštovanje

Obiteljska putovanja potiču kod djece razvoj društvenih vještina i prilagodljivost. Tako dolaze u dodir s različitim kulturama, ljudima, jezicima i običajima koje inače nemaju priliku osobno iskusiti

A happy family of tourists on the background of Wat Chalong in Thailand. Traveling with children concept
Foto: Dreamstime
0 komentara

Istraživanje pokazuje da 74 posto učitelja vjeruje kako putovanja imaju pozitivan utjecaj na osobni razvoj učenika, a 56 posto da mogu utjecati na obrazovanje i karijeru.

Naime, američko Udruženje za putovanja studenata i mladih provelo je istraživanje među 1500 učitelja da bi otkrili kako putovanja utječu na djecu. Složili su se da djeca koja putuju postaju tolerantnija jer upoznaju nove kulture, imaju više poštovanja te su spremnija učiti i isprobavati nove stvari.

OTVORITI ĆE GA U PULI Šumski vrtić: 'Djeca će biti u prirodi, bez obzira na vrijeme'

Također, uvjereni su da će im to koristiti u učionici, ali i na igralištu jer više vole vrijeme provoditi vani. Pozitivan utjecaj, tvrde, nemaju samo daleka putovanja nego i ona u obližnje gradove potiču na učenje.

Posjeti drugim zemljama, pa i gradovima u istoj državi, djecu potiče na učenje o kulturi, povijesti i znamenitostima, što obogaćuje njihov ukupan pogled na svijet, piše Trekeffect.

Učitelji su potvrdili da djeca koja putuju s roditeljima i upoznaju nove kulture su puno tolerantnija prema raznolikostima koje ih okružuju.

Father and son tourists look at Wat Chalong is the most important temple of Phuket | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Isto tako, djeca, koja su danas najviše okružena zidovima i različitim ekranima, putovanja približavaju prirodi. Domaće životinje, cvijeće, povrće, drveće, trava, mravi - većina tih stvari lako se uzima zdravo za gotovo u brzom životu u gradu. Putovanje je sjajan način da se djeca izbliza upoznaju s prekrasnim kreacijama i remek-djelima Majke prirode.

Putovanja istiskuju kod djece i učenje o prilagođavanju novim mjestima, kulturama, pa čak i vremenskim zonama. Iako je rutina bitna, prilagodljivost im pomaže da budućnosti lakše prebrode promjene.

Uz to, razvijaju i društvene vještine jer na putovanjima komuniciraju s ljudima svih životnih dobi te stvaraju širu sliku o društvu koje ih okružuje. Unutar učionice je malo prostora za interakciju i uglavnom se događa s njihovim vršnjacima.

VIDI OVO! HOROSKOP: Došla je sezona Vodenjaka, a što to znači za Vaš znak zodijaka?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message