Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Očevi će sa dvogodišnjacima istraživati Krk: 'Čeka nas 7 dana avanture, ali i brige o djeci'

Očevi će sa dvogodišnjacima istraživati Krk: 'Čeka nas 7 dana avanture, ali i brige o djeci'
6

U sedam dana namjeravaju prevaliti 150 kilometara, a pustolovini su dali i ime 'Daddyhood Adventure - Island of Krk'. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece

VIDEO

Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni u subotu 28. kolovoza 2021. godine sa svojom će dvogodišnjom djecom krenuti u pustolovinu života, točnije obilazak otoka Krka pješice i na biciklu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Žive u Land Roveru VIDEO

U sedam dana namjeravaju prevaliti 150 kilometara, a pustolovini su dali i zanimljivo ime 'Daddyhood Adventure - Island of Krk'. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece, te poduprijeti one koji su se već odlučili za aktivno očinstvo. 

Osim avanture koja ih čeka, Pickelner i Manzoni, 24 sata dnevno će se samostalno brinuti o svojoj djeci.

- Detaljno planiramo rutu oko otoka Krka. Ovo neobično putovanje našim dvogodišnjacima želimo učiniti čim zanimljivijim. Želimo da im ono bude ugodno i veselo te da s nama otkrivaju prirodu, čari kampiranja i bicikliranja. Uz to trebamo se zdravo i pravilno hraniti te spavati u dobrim uvjetima, bez obzira na ograničenja koja nam putovanje biciklima i hodanjem donosi. Zahvalni smo timu koji će nas pratiti u toj pustolovini. On će nam pomoći u prijevozu potrepština kako bismo se mi mogli koncentrirati na animiranje naših malih istraživača - rekao je Marino, svjestan da će im avantura donijeti sreću, ali i izazove.

Kada je Marino dobio kćer osjetio je da je uloga očeva u životu djece u mnogim društvima daleko manja od uloge majki te da u javnosti nema dovoljno potpore i sadržaja za tate, pa je s Pickelnerom osnovao organizaciju Daddyhood Europe. Ona je posvećena podizanju svijesti javnosti o važnosti aktivnog očinstva i ravnopravnog roditeljstva diljem Europe.

- Kao tate s kratkim, ali vrijednim iskustvom od dvije godine, navikli smo se nositi s uspavljivanjima, hranjenjima, izletima, pelenama i prehladama, ali pustolovina na Krku svemu donosi novu dimenziju. Moramo misliti na sve dječje i naše potrebe, a pritom pokušati i uživati u svemu te snimiti našu poruku koja će otputovati u svijet. Mame su nam u planiranju bile velika podrška, ali tijekom avanture sedam će dana biti slobodne kako bismo kao tate pokazali da u ovoj velikoj odgovornosti uživamo i da se s njom dobro nosimo - kazao je Pickelner.

Brižni očevi cijelu avanturu žele snimiti te napraviti dokumentarni film. Zbog toga su na platformi Indiegogo pokrenuli kampanju masovnog financiranja kojom prikupljaju 25.000 kuna.

Projekt će financijski poduprijeti turističke zajednice s otoka Krka, neke tamošnje tvrtke, ali i neke međunarodne.

Svi koji žele gledati avanturu očeva i njihove male djece moći će ih pratiti na društvenim mrežama organizacije Daddyhood Europe. Avanturistima će se na nekim dionicama moći pridružiti i drugi tate s djecom.

Na slične aktivnosti Daddyhood Europe očeve je poticao utrkom Dadathlon. U tu se utrku do sada uključilo 400 tata iz 24 zemlje diljem svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite