Lifestyle

Komentari 0

Očistite uredski stolac za tren

Očistite uredski stolac za tren

Kao i ostalim predmetima u kućanstvu, uredskom stolcu treba povremeno temeljito čišćenje kako biste uklonili alergene i prljavštinu koja se ondje nagomilala

Bez obzira na materijal od kojeg su napravljeni, uredski stolci mogu se usisati običnim usisavačem te očistiti uz pomoć deterdženta za pranje suđa, male zdjelice te nekoliko krpica za čišćenje i brisanje prašine, piše The New York Times.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje kućanstva

Za početak temeljito usišite stolac od vrha do dna kako biste uklonili svu prašinu, ostatke kose ili hrane. Ako postoje prostori koje je teško dosegnuti usisavačem, uzmite perušku ili komprimirani zrak.

Potom u zdjelici pomiješajte deterdžent s toplom vodom. Umočite krpicu i nježno prebrišite sve površine na stolcu. Koristite dovoljno tekućine da prekrije površinu, ali ne pretjerujte kako tkanina ne bi upila sadržaj.

Za tvrdoglave mrlje koristite alkohol. Prije toga na manjem skrivenom dijelu stolca testirajte materijal kako ga alkohol ne bi oštetio. Potom utrljajte nekoliko kapljica u mrlju, uklonite ostatke suhom tkaninom i ostavite da se osuši na zraku.

Na kraju, umočite krpicu u čistu vodu i prebrišite stolac kako biste uklonili eventualne ostatke sapuna. Potom čistom krpom osušite sve površine. Ostavite da se materijal osuši na zraku, a ako vam se žuri, možete stolac osušiti fenom.

Za dubinsko čišćenje mrlja koristite alkohol, ocat ili deterdžent za pranje rublja. No ako je stolac jako prljav, nabavite sredstvo za čišćenje presvlaka.

Najčitaniji članci