Lifestyle

Komentari 5

Od kuće je napravio repliku Taj Mahala supruzi za godišnjicu

Od kuće je napravio repliku Taj Mahala supruzi za godišnjicu

Nakon tri godine radova, Anand Prakash Chouksey je svojoj supruzi, s kojom je 27 godina, za godišnjicu poklonio novi dom - umanjenu repliku Taj Mahala, koji je ubrzo postao i mamac za znatiželjne turiste

Kako pokazati nekome da ga volite nakon 27 godina braka? Ako ste slični jednom čovjeku u Indiji, idete na veliko i izgradite novi dom za suprugu i obitelj koji je replika Taj Mahala (u trećini veličine pravog). 

POGLEDAJTE VIDEO: Ženi je izgradio repliku Taj Mahala

Anand Prakash Chouksey iz Madhya Pradesha proveo je protekle tri godine savršeno konstruirajući repliku poznatog indijskog Taj Mahala kao dar svojoj supruzi Manjushi.

644952936

Izgradnja novog doma bračnog para jako podsjeća na mjesto UNESCO-ve svjetske baštine - Taj Mahal koji je Šah Jahan dao naručiti kao mauzolej za svoju suprugu Murntaz Mahal 1631. godine.

Choukseyjev prvobitni plan bio je izgraditi kuću visoku 25 metara, ali 260.000 dolara i hrpa problema s dobivanjem dozvole od lokalnih vlasti kasnije, on ju je smanjio na još uvijek impresivnu strukturu od 9 metara s četiri spavaće sobe, knjižnicom i zamršenim kupolastim krovom. Usporedbe radi, originalni Taj Mahal je visok 73 metra.

644952931

Prema Choukseyjevom sinu, Kabiru, stvaranje savršene replike nije bilo tako jednostavno kao što izgleda na fotografijama, s graditeljima koji su gradili i rušili zidove i lukove više puta kako bi mini-Taj Mahal napravili točno onako kako je planirano. 

644952930

- Ponekad je razlika bila tako mala da je zanemariva, ali smo mislili da, budući da želimo izgraditi nešto fenomenalno, ne bi trebalo ostavljati greške, pa čak ni tako male, zbog kojih bi kasnije žalili - rekao je Kabir.

Manjusha je imala samo jedan zahtjev za zanatlije i kipare koje je Chouksey doveo iz raznih dijelova Indije da dovrše projekt - dobru sobu za meditaciju.

Muškarac koji je očito više nego upoznat s frazom 'sretna žena, sretan život' odlučio je napraviti sobu za meditaciju prikladnu za kraljicu, rekavši: 'To je najbolja prostorija u kući'.

644952938

Međutim, pokazalo se da zgrada nije samo dar za Choukseyevu ženu, već i 'za grad i njegove ljude'. Iako se gradi na privatnom obiteljskom zemljištu, on dopušta i mještanima i turistima da hodaju po travnjaku i fotografiraju se, piše Ripley's

- Ne sprječavam ih jer smo u našem gradu usko povezana zajednica u kojoj svi svakoga poznaju. Moja kuća je otvorena za sve - Chouksey kaže.

Najčitaniji članci