Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Od ostataka svinjske pečenke napravite odličan zapečeni grah

Od ostataka svinjske pečenke napravite odličan zapečeni grah

Osim ostataka svinjskog pečenja, u grah možete staviti suha, dimljena rebrica, kobasice, nasjeckanu slaninu itd. Vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema

Sastojci:

  • pola kilograma graha
  • dvije velike paprike
  • tri srednje glavice luka
  • 400 grama sjeckane rajčice
  • oko pola kilograma svinjskog pečenja
  • malo sušenog, mljevenog čilija
  • malo mljevene crvene paprike
  • dva lovorova lista
  • vezica peršina
  • sol i papar

Priprema:

Grah skuhajte nakon što se preko noći namakao u vodi. Nasjeckajte luk, propržite ga sa mljevenim čilijem pa dodajte sjeckanu papriku, kratko pržite i dodajte sjeckanu rajčicu. U to ubacite sve začine, nasjeckajte češnjak i peršin, dodajte lovor i ostavite na laganoj vatri još 10-ak minuta. Ako vam se čini previše gusto, dodajte malo vode. 

U to ubacite ocijeđeni grah pa sve prebacite u keramičku ili zemljanu posudu, dodajte meso pa pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok se ne zgusne. 

Ideje što napraviti s viškom kupusa - od krpica do gulaša
Ideje što napraviti s viškom kupusa - od krpica do gulaša

Napomene:

  • Ako poželite napraviti gravče na tavče sa mladim grahom koji ste možda sačuvali u dubokom zamrzavanju, tada ga prethodno ne kuhajte, već stavite u posudu sa svim ostalim i dodajte malo vode.
  • Ovo fino jelo možete napraviti i sa grahom iz konzerve, no tada ga pecite nešto kraće.
  • Tijekom pečenja provjerite treba li dodavati još tekućine ili ne, a jelo je gotovo kada je grah mekan, a dio tekućine je ispario.
  • Osim ostataka svinjskog pečenja, u grah možete staviti suha, dimljena rebrica, kobasice, nasjeckanu slaninu itd.
  • Vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0