Lifestyle

Komentari 1

Od starki do levisica: 10 modnih legendi koje ne silaze s trona

Od starki do levisica: 10 modnih legendi koje ne silaze s trona

Američka anketa pokazala je koji su komadi u samom vrhu popularnosti, a radi se o kreacijama legendarnih brendova kao što su Converse, Gucci, Nike, Guess i Crocs

Anketa među 20.000 Amerikanaca pokazala je koje brendove vole - uglavnom je riječ o modnim dodacima i komadima modnih marki koje imaju tradiciju te su na tržištu prisutni dekadama.

1. Levi’s 501

Traperice koje u svijetu denima imaju posebno mjesto i dalje su broj jedan među najslavnijim modnim komadima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrebački most Hendrix poslužio je kao inspiracija za art nakit koji potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

2. Levi's jakna

Jednostavna traper jakna dolazi u više varijanti, s krznenim ovratnikom, sličnom podstavom te je uglavnom komotnog, kraćeg dizajna.

3. Nike Air Max

Tenisice stvorene 1987. godine karakterizira jastučić u potplatu, a osmislio ih je dizajner Tinker Hatfield.

4. Polo Ralph Lauren majice

Slavni američki dizajner Ralph Lauren predstavnik je autora koje obožavaju klasičari, a polo majica jedan je od njegovih najboljih "izuma".

5. Louis Vuitton torbice

Skupe i luksuzne, LV torbice već dekadama su na listi najpopularnijih na svijetu te su simbol visokog društva i onih koji tako žele izgledati.

6. Ugg čizmice

Jednostavnog, okruglog dizajna, ove čizmice već više zima vladaju trendovima, a karakteristične su po unutarnjem krznu i udobnosti.

7. Bomber jacket

Bomberica, inspirirana pilotskim jaknama, specifičnog je, širokog dizajna. Originalno je maslinasto zelena ili crna, no dolazi u raznim varijantama, s podstavom u drugoj boji.

8. Converse Chuck Taylor

Starke vole sve generacije, a danas i brojni dizajneri te brendovi surađuju s kompanijom na limitiranim edicijama.

9. Crocs natikače

Slavne natikače ušle su u sve garderobe, a osim po neobičnom obliku poznate su i po lakoći i detaljima, odnosno aplikacijama koje se stavljaju po želji.

10. Guess traper

Slavni brend već desetljećima nudi traperice ženstvenog predznaka, a tu su i topovi te čitav outfit od denima, po kojemu je brend postao poznat još krajem osamdesetih, objavio je NY Post.

Najčitaniji članci