Lifestyle

Komentari 5

Od tamne crvene do plave boje - baršun dolazi u novom ruhu

Od tamne crvene do plave boje - baršun dolazi u novom ruhu

Baršun je materijal koji je teško iskombinirati u svjetlijim nijansama, pogotovo puderastim, no zato sjajno izgleda u crnoj, ponoćno plavoj ili modernoj boji kestena

Od Milana do Londona, upravo je baršun dao novu teksturu ženstvenim siluetama, a dizajneri poput Emilija Puccija i Antonija Marrasa koristili su ga u stvaranju gotovo svih odjevnih predmeta. Otkad ga je Scarlett O’Hara maestralno pretvorila u smaragdnu haljinu koristeći materijal od zavjesa, baršun je prešao dalek put.

Danas nema boje u kojoj nije dostupan: od tamne crvene i kraljevsko plave, do jarke zelene i narančaste. Upravo mu šarenilo daje novu, moderniju notu pa je naš prijedlog svakako odstupiti od ustaljenih nijansi i uzoraka. Pripazite da nosite samo jedan upečatljiv komad. Baršun je teško iskombinirati u svjetlijim nijansama, pogotovo puderastim, no zato sjajno izgleda u crnoj, ponoćno plavoj ili modernoj boji kestena, a ne volite li peglanje, zaobiđite ga u širokom luku. Zbog teksture najbolje izgleda na precizno skrojenim komadima koji moraju biti zaglađeni, zgužvani baršun odmah će outfit pretvoriti u jeftinu kombinaciju.

Najčitaniji članci