Lifestyle

Komentari 54

Odbili gelirati nokte curicama: 'Želimo da djeca ostanu djeca'

Odbili gelirati nokte curicama: 'Želimo da djeca ostanu djeca'

Nokatna ploča djevojčice mlađe od 16 godina još nema omjer za dužinu koju ona želi. Ako joj geliramo nokte znači da svjesno i namjerno idemo protiv struke, tvrdi kozmetičarka

Salončić svim krizmanicama želi sretnu svetu Krizmu. No, djeca neka ostanu djeca. Uslugu geliranja noktiju vršimo osobama s napunjenih 16 godina. Zahvaljujemo na razumijevanju, napisali su na stranicama Salončića, varaždinskog salona za uređenje noktiju. 

Vlasnica Ilijana Petrović ispričala nam je da ne žele gelirati nokte djevojčicama jer bi htjeli očuvati ugled salona i izbjeći neugodne situacije.

- Svatko ima pravo izbora, a isto tako ga imamo i mi. To što smo pružatelji usluga ne znači da smo nešto obavezni napraviti. Moramo se držati struke. Ako znamo kakva je struktura prirodnog nokta i da ta ploča nokta nije keratinizirana kako bi trebala biti, onda znamo da se takva usluga ne može vršiti. Takva nokatna ploča još nema omjer za dužinu koju malena klijentica želi. Ako joj geliramo nokte znači da svjesno i namjerno idemo protiv struke te stavljamo na nokte nešto što znamo da nije medicinski ispravno - objasnila je Petrović.

Dodaje kako se na geliranje noktiju odlazi svaki mjesec i da djeca u to vrijeme mogu uništiti i počupati nokte. Da ne planiraju gelirati nokte djevojčicama ispod 16 godina, odlučili su nakon što su im u salon došle buduće krizmanice sa željom da im produže nokte.

- Htjele su velike nokte kakve ima Jelena Karleuša i bila sam iznenađena. One koje su došle na geliranje smo odbili i predložili im trajni lak na njihovu dužinu. Neki su pristali, a bilo je i onih koji su se zahvalili i rekli da će uslugu potražiti negdje drugdje. S nekima su u pratnji došli i roditelji - ispričala je Ilijana.

- I sama sam roditelj. Jasno mi je da žele udovoljiti svojim curicama, ali ja ne želim sudjelovati u tome - kaže pa dodaje kako je mišljenje o štetnosti gela potpuno pogrešno te da se tu može raditi samo o stručnosti i nestručnosti.

Što vi mislite? Svoj stav napišite u komentarima.

STALNO SE SVAĐAJU: Ova tri horoskopska znaka su osjetljiva na sve

Najčitaniji članci