Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Odbrojavanje do plaže: Trikovi za privlačniji izgled u badiću

Odbrojavanje do plaže: Trikovi za privlačniji izgled u badiću
1

Hrana bogata proteinima, tempiranje depilacije, vježbe čučnjeva i sklekova te pametan odabir badića pomažu da se osjećate bolje i izgledate neodoljivo u bikiniju

VIDEO

Uspravno držanje je najbrži i najlakši način za bolji izgled u kupaćem kostimu, jer vizualno stvara vitkiju liniju i čini ženu višom. Prije odlaska na plažu vježbajte pozu s ravnim leđima i uvučenim trbuhom, a težinu ravnomjerno prebacite na oba kuka. Osim boljeg izgleda, tako ćete učiniti i nešto dobro za svoju kralježnicu.

Počnite se kretati

Nekoliko tjedana prije odlaska na plažu nije prekasno za vježbanje, jer bolje je krenuti ikad nego nikad, kažu stručnjaci. Ako nemate veliki višak kilograma, za ravnije trbušnjake definitivno nije kasno pa svakako počnite vježbati. Intenzivna aerobna vježba također će u kratko vrijeme formirati mišiće.

Sklekovi aktiviraju mišiće

Bilo muški, bilo ženski, sklekovi su jedna od najboljih sveobuhvatnih vježbi koja ciljano djeluje na šest različitih vrsta mišića. Svakog jutra i večeri napravite što više sklekova, a rezultate ćete primijetiti prije nego s bilo kojom drugom vježbom. 

Čučnjevi za super guzu

Za stražnjicu i bedra, najbolja moguća vježba su čučnjevi. Kod čučnjeva je važno paziti da koljena ne prelaze stopala u sagnutom stavu, jer se tako povećava rizik od ozljede koljena, a učinak je manji.

Vježbanje i na odmoru

Iskoristite i vrijeme provedeno na godišnjem za tjelovježbu, a jedan od najlakših načina su vježbe vezane uz vodene radosti. Plivanje, veslanje pa i samo hodanje u plićaku izvrstan su način za oblikovanje tijela.

Smanjite unos kalorija 

Vrijeme prije odlaska na plažu idealno je za izbacivanje suvišnih kalorija iz vaše prehrane. Bazirajte svoj jelovnik na svježem voću i povrću te juhama, a ograničite unos ugljikohidrata te masnoća. U kombinaciji s vježbanjem, prve rezultate možete vidjeti već za tjedan dana. 

Na odmoru se opskrbite namirnicama bogatim proteinima, jer se oni dulje zadržavaju u probavnom sustavu, zbog čega ćete dulje biti siti, a vaš trbuh ravniji u bikiniju. Također, potrudite se smanjiti unos soli jer ona potiče zadržavanju vode u organizmu i napuhnuti izgled.

Pametan odabir badića

Ako imate jače bokove, noge i stražnjicu, odaberite jednobojan donji dio kupaćeg te istaknite gornji dio zanimljivim printom ili intenzivnim bojama. Žene s manjim grudima mogu istaknuti njihov izgled podstavljenim gornjim dijelom, dok bi one s velikim grudima trebale odabrati modele sa žicom koji će ih podignuti.

Ako vam je gornji dio tijela jači, pronađite kostim koji će istaknuti vaše noge i kamuflirati torzo. To može biti jednodijelni kupaći ili tankini u kombinaciji s visoko rezanim gaćicama.

Depilacija

Dlake koje izviruju iz kupaćeg kostima ili se naziru na vašim nogama te upaljena koža čest su uzrok nezadovoljstva, a to možete spriječiti pametnim planiranjem depilacije. Ako se brijete, odaberite žilete sa zaštitnim slojem koji neće oštetiti vašu kožu učestalim brijanje te se nikako nemojte depilirati prije samog odlaska na plažu, već večer prije. Ista pravila vrijede i za uklanjanje dlaka depilacijskom kremom. Kod depilacije voskom ili šećernom pastom, odradite to dan do dva prije odlaska na ljetovanje, ali ponesite i rezervne trake za depilaciju za one dlake koje izrastu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje