Lifestyle

Komentari 2

Odjeća koju baš nikad ne biste trebali nositi dok letite avionom

Odjeća koju baš nikad ne biste trebali nositi dok letite avionom

Komentari njegovih pratitelja na TikToku nisu bili nimalo ugodni. Neki su mu rekli 'kako nije dovoljno dobro očistio zrakoplov', a on je na to odbrusio: 'To nije posao stjuarda!'

Nemojte nikad nositi kratke hlače dok ste u zrakoplovu, kazao je stjuard Tommy Cimato u videu koji je objavio na TikToku. Objasnio je i zašto. 

- Nikad ne znate koliko je ljudi obrisalo ruke o sjedalo ili što ga je dotaklo. Ako nosite duge hlače, manje su šanse da dođete u doticaj s bakterijama - pojasnio je.

Upozorio je i kako nije mudro drijemati s glavom naslonjenom na prozor, također, zbog moguće prljavštine koju su ostavili drugi putnici. 

Savjetovao je putnicima da svakako unose dovoljno vode u organizam dok lete kako bi bili adekvatno hidrirani. 

Poznato je, kaže, da let zrakoplovom može dehidrirati tijelo. 

A s tim se slaže i obiteljski liječnik dr. Matthew Goldman iz SAD-a.

- Zrakoplovne kabine imaju vrlo nisku razinu vlažnosti jer oko polovice zraka koji cirkulira dolazi izvan zrakoplova, a na velikim nadmorskim visinama zrak je gotovo potpuno lišen vlage. To može uzrokovati suhoću grla, nosa i kože - rekao je, a prenosi msn.com.

Također, Cimato upozorava nije pametno dirati golim rukama gumb ili ručicu u zahodu.

- To je prilično odvratno. Kad puštate vodu, posegnite za ubrusom ili maramicom - savjetuje. 

Komentari njegovih pratitelja na TikToku nisu bili nimalo ugodni. Neki su mu rekli 'kako nije dovoljno dobro očistio zrakoplov', a on je na to odbrusio: 'To nije posao stjuarda!'.

Bilo je još nekih komentara:

- Ekipa na tlu se brine za čistoću aviona. Oni se svim silama trude održavati ga čistim, ali ovo vam govorim samo za slučaj da im nešto promakne - pravdao se Cimato.