Kako bi olakšala poširanje jaja, kuharica Kelly Scott iz Kalifornije, podijelila je jednostavnu metodu pomoću koje će omiljeni obrok mnogih ispasti savršeno
Odličan trik uz koji će poširana jaja baš uvijek ispasti savršeno
Većina voli poširana jaja i nije tajna da poširanje može biti izazov, a ovaj jednostavan trik čini ih savršenim svaki put.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kako bi pokušala olakšati stvari, kuharica iz Kalifornije, Kelly Scott otkrila je trik koji osigurava da svaki put dobijete savršen omiljeni obrok.
Scott je zapravo prije radila na posluživanju doručka, što znači da je u svoje vrijeme skuhala više od nekoliko poširanih jaja.
Postoji mnogo različitih načina na koja ih možete poširati, ali vješta kuharica preporučuje 'metodu sita' za lakše rezultate u kuhinji te je trik podijelila na društvenim mrežama.
Sve što trebate učiniti je razbiti jaje u mrežasto cjedilo ili sito, kako biste se riješili labavih dijelova bjelanjka. Ovo će pomoći da čvrsti dijelovi ostanu na mjestu, a pomoći će i da jelo bude ujednačenije.
Savjetuje da provjerite je li voda zagrijana na oko 80ºC. Zatim samo trebate promiješati vodu prije nego što izlijete jaje u sredinu vrtloga. Kada je ovo gotovo, možete vrtjeti još malo ako želite.
Nakon što se bjelanjci formiraju, podignite jaje s dna kako se ništa ne bi zalijepilo. Kuhanje bi trebalo trajati samo dvije ili tri minute. Kelly kaže da ovaj trik funkcionira čak i kada kuhate nekoliko jaja odjednom.
Pratitelji su ostali impresionirani metodom.
- Ovo me inspiriralo da napravim poširana jaja čim sam to vidjela - rekao je komentator.
- Doslovno ih nikada prije nisam napravio i zapravo jako dobro funkcionira - dodaje drugi.
- Isprobala sam toliko različitih metoda za poširanje, a ova mi je konačno uspjela - pohvalio se treći.