Lifestyle

Komentari 1

Odlične ideje kako iskoristiti stare jastučnice umjesto da ih bacite - napravite nešto korisno

Odlične ideje kako iskoristiti stare jastučnice umjesto da ih bacite - napravite nešto korisno

Jastučnice su lijep komad materijala od kojeg se uz malo mašte i truda može napraviti sve i svašta. Donosimo vam nekoliko zgodnih, jednostavnih i praktičnih ideja

Krevet za ljubimca

Psi svoje krevetiće brzo prljaju i istroše pa nije loša ideja prekriti ih starim jastučnicama - da potraju dulje. Također, mekani podložak na kojemu životinja spava možete ubaciti u staru jastučnicu pa prati po potrebi. Ili, napravite kompletni krevetić od starog jastuka i jastučnice, pas će na njemu posebno uživati jer će osjetiti vaš miris.

POGLEDAJTE VIDEO:

Haljinica ili suknja za curice

Na jastučnici ima taman dovoljno materijala za jednu jednostavnu haljinicu i dvije suknje. Ovisno o uzorku, možete je napraviti i u retro varijanti. Potražite na internetu zgodne krojeve i poigrajte se malo iglom i koncem. Uz malo mašte napravite haljinicu ili suknju u više uzoraka od nekoliko različitih jastučnica.

Podna ležaljka za djecu

Spojite dvije stare jastučnice, ili više njih želite li da podložak za ležanje na podu bude veći, napunite ih nečim mekanim i uživajte. Unutar jastučnica možete ugurati stare jastuke. Ovakvu podnu ležaljku djeca mogu koristiti za igru, čitanje, gledanje TV-a, igranje s prijateljima...

Pregača za kuhanje

Izaberite stare jastučnice zgodnih uzoraka pa od njih napravite pregaču za kuhanje. Na internetu ćete pronaći savjete kako to napraviti, iako, to je toliko jednostavno da vam savjeti možda ni ne trebaju. Od ostatka tkanice ušijte mali džep na pregači i napravite trakice za vezanje.

Platnena vrećica

Od veće jastučnice izradite vreću za prljavo rublje, a od manjih možete napraviti vreće za papuče za školu, za odlaganje sitnih stvari, igračaka... Također, stare jastučnice su odlične za šivanje platnenih torbi za šoping.

Organizirajte posteljinu

Stare jastučnice mogu vam poslužiti kao spremišta za setove posteljine. Unutar svake stavite po jedan set i tako slažite u ormar - puno lakše ćete se snalaziti.

Navlaka za stolice

Imate li nekoliko starih jastučnica lijepih uzoraka, napravite od njih navlake za stolice. Jednostavno prođite po jastučnici koncem da odgovara dimenzijama naslona stolice, višak odrežite i navucite. Na dno ušijte po dvije trake s lijeve i desne strane pa zavežite u mašnu oko stolice - da se bolje drže za naslon.

Thinkstock

Pomoć kod selidbe

U njih možete stavljati ili umatati osjetljive predmete kad se selite. Ili, recimo, u jastučnicu pospremite blagdansku dekoraciju i tako je odložite na tavan ili u podrum. 

Krpe za čišćenje

Ukoliko baš nemate ideju što napraviti sa starim jastučnicama ili vam ništa ne treba, uvijek ih možete iskoristiti za čišćenje doma. Izrežite ih na manje i veće komade pa manjima brišite prašinu, a većima podove, prenosi msn.com.

Najčitaniji članci