Obavijesti

Lifestyle

Komentari 55

Ogorčeni Hrvat iz Münchena: Ovo što smo doživjeli djevojka i ja u trgovini je stvarno sramota!

Ogorčeni Hrvat iz  Münchena: Ovo što smo doživjeli djevojka i ja u trgovini je stvarno sramota!

'Povrće je doslovno neupotrebljivo, prljavština je oko i ispod artikala. Rekao sam svojoj djevojci da upravo iz ranije navedenih nehigijenskih razloga trebamo izbjegavati tu trgovinu, i potražit drugu', rekao je Hrvat

VIDEO

Hrvat koji živi u Münchenu u Njemačkoj doživio je neugodno iskustvo u jednoj njihovoj trgovini te je za Feniks magazin ispričao kako su hrvatski trgovci za nekoliko kopalja ispred njemačkih što se tiče profesionalnosti, ljubaznosti i znanja o artiklima koji su ponuđeni. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gucci smart 01:16



Priča se odigrala u subotu 3. srpnja, kada je s djevojkom otišao u trgovinu kako bi obavili tjednu kupovinu. Osim toga, kako bi osigurali da imaju cigareta tijekom radnih dana željeli su kupiti i 'rezani duhan' da ga imaju za cijeli tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Naša praksa je uvijek bila da tjedno kupujemo taj duhan, i da redovito pravimo cigarete vikendom za idući cijeli radni tjedan. Po ulasku u trgovinu, odlučili smo uzeti dvije košare, odnosno kao odvojeni kupci, obzirom da je očekivani sveukupni račun trebao iznositi cca 150 eura, te smo unaprijed odlučili podijeliti troškove. Nešto namirnica je uzela moja djevojka, dok sam ostatak uzeo ja, da bi potom krenuli na blagajnu. Po dolasku na blagajnu zatekli smo mlađeg trgovca od kojeg sam tražio da nam iz skladišta donese 10 kutija 'YUKON' rezanog duhana (pakovanje po 70 grama), 5 meni, 5 mojoj djevojci, obzirom da duhan ne drže uz blagajnu već u skladištu. Trgovac je bez pogovora iz skladišta donio duhan, no u tom trenutku su u trgovinu ušle dvije djelatnice te iste trgovine. Na sebi su imali radnu odjeću, nosile su papirnate šalice kave u rukama i vodile maleno muško dijete. Jedna od njih je grubo naredila mladom trgovcu neka duhan vrati u skladište - ispričao je ogorčeni Hrvat, dodajući da je trgovac potom vratio duhan u skladište, a njima kazao da je pravilo 4 kutije duhana po osobi.

A man shops at a supermarket in Buenos Aires

- Ja sam se složio. Trgovac je donio 4 kutije duhana i zajedno sa ostalim artiklima naplatio račun mojoj djevojci. Kada sam ja došao na red skenirao je moje artikle, a kad je htio zaključiti račun, zatražio sam 4 kutije duhana, na što je prodavač bez pogovora otišao u skladište. Kada se vratio rekao je kako njegova nadređena kolegica ne dozvoljava kupnju duhana i meni. Tražio sam da pozove tu kolegicu kako bih je pitao u čemu je problem. No ista nije htjela doći, da bi ja potom demonstrativno ostavio na blagajni košaricu sa svim artiklima i otišao u drugu trgovinu - nadodaje.

Kako navodi, situacija s duhanom bila je samo kap koja je prelila čašu jer je u trgovini bilo mnoštvo kupaca koji nisu marili za epidemiološke mjere, a trgovina je bila neugledna, prljava i prenatrpana.

 

- Mjesta za prolaz između redova polica su popunjeni raznim akcijskim artiklima, kutijama, pakovanjima pića… Uglavnom na mjestima predviđenima za prolaz nije moguće mimoilaženje kupaca. Doslovno, trgovina je kaotična, i zasigurno bi nastao kaos. Unatoč gužvi, jedini koji je radio u trgovini bio je taj mladi trgovac, dok ostale dvije djelatnice mi nismo vidjeli da rade iako smo se u trgovini zadržali dulje vremena. Unatoč više djelatnika u smjeni, u toj trgovini uvijek je otvorena samo jedna blagajna premda ih ima više (kao da namjerno ponižavaju kupce i tjeraju ih da bespotrebno čekaju). Ostalih djelatnika uopće nema u prodajnom prostoru ili pak fingiraju da nešto drugo rade. U ovom navedenom slučaju te dvije prodavačice se nisu pojavljivale u trgovini već su vani ispijale kavu, a istodobno za vrijeme radnog vremena čuvale su malo muško dijete, kojeg su potom odveli u prostorije skladišta? - ističe Hrvat koji se sa svojom djevojkom tek nedavno doselio u novi kvart te je svega nekoliko puta posjetio tu trgovinu, ali je svaki put naišao na nered.

Trgovac u Bavarskoj izazvao burne reakcije: Zabranio ulaz u trgovinu svima koji su cijepljeni
Trgovac u Bavarskoj izazvao burne reakcije: Zabranio ulaz u trgovinu svima koji su cijepljeni

- Povrće je doslovno neupotrebljivo, posebno svježe salate, prljavština je oko i ispod artiklima prepunih polica. Rekao sam svojoj djevojci da upravo iz ranije navedenih nehigijenskih razloga, nedostatka kvalitetnog povrća, kao i pretrpanosti artiklima, trebamo izbjegavati tu trgovinu, i potražit drugu - nadodao je.

Osim toga, ističe kako su ranije živjeli u Aubingu, gdje su redovito kupovali u istom trgovačkom lancu. Tamo su bili zadovoljni i trgovinom i osobljem.

 - Duhan YUKON, kojeg jedino ta trgovina ima u ponudi, konzumiramo već više od 3 godine. Redovito kupujemo tjednu dozu i nikada do sada nismo imali ovakvu neugodnost. Postavlja se pitanje: postoji li uopće limit prilikom prodaje rezanog duhana (kutija je 70 g) te je li to određeno nekom uredbom grada ili države? Na traci pred blagajnom je bilo jasno vidljivo kako imamo odvojene artikle te da plaćamo svatko za sebe. Odakle sloboda toj prodavačici da tako određuje i da meni kao kupcu uskrati kupnju duhana? To, po mom sudu graniči s neviđenom bahatosti, samovoljom i ponižavanju kupca. Sramota za trgovinu - zaključuje ogorčeni Hrvat koji kaže kako se hrvatski trgovci ne mogu uspoređivati s njemačkim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru