Obavijesti

Lifestyle

Komentari 42

Ograničite svoje razmišljanje o bivšem na 30 minuta kroz dan

Ograničite svoje razmišljanje o bivšem na 30 minuta kroz dan
1

Riješite se stvari koje vas podsjećaju na bivšeg partnera i ograničite koliko minuta smijete razmišljati o prekidu, tako ćete se lakše usredotočiti na budućnost

VIDEO

Posve je prirodno nakon prekida se osjećati loše, no najbitnije je ograničiti koliko ćete mu vremena posvetiti svaki dan. Recite sami sebi da o bivšem partneru smijete razmišljati najviše pola sata na dan ili samo dok ste kod kuće. No nakon tih 30 minuta, trebate prestati misliti o tome što je pošlo krivo. Upravo će vam moć ograničavanja omogućiti da prežalite svoju vezu, ali i dalje razmišljate o budućnosti, dodao je američki psiholog dr. David Sbarra. 

Riješite se stvari koje vas podsjećaju na bivšeg partnera

Ako ga želite što prije zaboraviti, bacite sve stvari koje vas podsjećaju na njega. Prekinite čak i prijateljstvo na Facebooku jer će špijuniranje, kojem ćete teško odoljeti, usporiti oporavak, istaknuo je obiteljski terapeut dr. Paul Hokemeyer. 

Vježbanjem do boljeg raspoloženja

Tijekom prekida vaš mozak ispušta kortizol, hormon stresa, koji može uzrokovati glavobolje, napetost u mišićima i probleme sa želucem. Najbolji način da ga se riješite jest vježba. Vježbanje potiče otpuštanje hormona sreće, opušta mišiće i poboljšava probavu te vam pomaže da manje razmišljate o bivšem partneru.

Napišite na čemu ste zahvalni i pobijedite ljutnju

Svaki dan napravite listu s pet stvari na kojima ste zahvalni. To je dobar način da se podsjetite što sve lijepo imate u životu ako se razljutite ili vas savlada tuga, dodao je dr. Hokemeyer. Ako želite možete otići i korak dalje, odvojite dio svog vremena i pomažite onima kojima je pomoć najpotrebnija. Davanje usrećuje više nego primanje. 

Prijatelji će vam podići samopouzdanje

To što ste prekinuli ne znači nužno i da ste sami. Okružite se prijateljima i tražite njihovu potporu u teškim trenucima. Oni će vam pomoći podići samopouzdanje, a njihovo društvo će pozitivno utjecati na vaše emocionalno stanje. 

Napravite podsjetnike s komplimentima

Ako se nakon prekida teško vraćate svom pravom "ja", postavite si podsjetnike po stanu. Na papiriće napišite komplimente i pozitivne komentare. Neka vam budu stalni podsjetnik koliko ste zapravo divni, bez obzira na to što je on prekinuo s vama. Upamtite da vas prekid ne definira, dodao je dr. Hokemeyer. 

Nemojte tugu utapati u sladoledu

Nakon prekida nemojte svoju tugu utapati u sladoledu i slatkišima, iako će vam na početku podići raspoloženje zapravo će vas otjerati u još veću depresiju. Umjesto toga opskrbite se hranom bogatom vitaminom D, omega-3 masnim kiselinama i folnom kiselinom koja pozitivno utječe na mentalno zdravlje i smanjuje rizik od depresije.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju