Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ona ima amputirane obje noge, ali to je nije spriječilo da se bavi modelingom i gimnastikom

Ona ima amputirane obje noge, ali to je nije spriječilo da se bavi modelingom i gimnastikom

Daisy su amputirali obje noge sa 18 mjeseci, a ona je kao borac nastavila živjeti život punim plućima. S dvije protetske noge nosi modne revije, a uz to je gimnastičarka i ide u teretanu

VIDEO

Daisy-May Demetre (10) iz Birminghama rođena je s urođenom manom, fibularnom hemimelijom ili fibularnim nedostatkom. To je urođena odsutnost fibula odnosno odsustvo duge kosti ekstremiteta. Kod takvih slučajeva, rođenjem dolazi do skraćivanja fibula ili do potpunog nedostatak istih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

Međutim, hrabru curicu invaliditet nije zaustavio ni najmanje, a ujedno je i talentirana gimnastičarka i u teretanu ide tri puta tjedno.

Osim toga, Daisy sada ima dva kompleta protetskih nogu, a uz gimnastiku počela se baviti i modelingom, i to sa sedam godina. Od tada je radila s velikim modnim brendovima kao što su Nike, River Island i Boden, a imenovana je i za ambasadoricu modnog brenda nadahnutog Francuskom Lulu et Gigi. Za njih je nosila i revije u New Yorku, Londonu i Parizu. 

- Nadahnula me pokazavši mi tko je ona. Prihvaća život s osmijehom na licu i radi izvanredne stvari. Bilo da se radi o plesu, pjevanju, ona je vrlo posebna djevojčica. Mogla bi imati divan život s nogama s kojima je rođena, ali mislim da ne bi mogla učiniti ono što je danas u stanju. Nakon svoje operacije Daisy je ugradila protetske noge, naučila je hodati, trčati i skakati, a sada je inspiracija za cijeli svijet. Nedavno je postala i prvi dječji model s dvostrukom amputacijom koji je prošetao modnom pistom na pariškom tjednu mode noseći brend Lulu et Gig - rekao je njezin otac Alex za CNN.

Pojavila se u i New Yorku na tjednu mode gdje je također prošetala kao prvi dječji model s dvostrukom amputacijom.

Daisy je svestrana djevojčica koja želi pokazati svijetu da bez obzira na invaliditet u životu možete postići sve što želite. Kako bi inspirirala drugu djecu koja imaju amputirane dijelove tijela postala je ambasadorica AmpCamp Kids te će u sklopu toga održati tjedni kamp na Tenerifima.

Program će pružiti odmor šest obitelji u privatnoj vili na Tenerifima, gdje će Daisy podijeliti svoju priču i nadahnuti djecu da mogu postići sve što im srce govori.

- Nevjerojatno sam ponosan na Daisy-May, tako se dobro snašla u modelingu i u životu i uživala je u mnogim prilikama za koje nisam ni sanjao da će ih imati. Oduševljen sam što je ambasadorica za AmpCamp Kids i što će moći pomoći drugoj djeci koja su u sličnom položaju u kojem je i ona sama. Stvarno sam bio u groznom stanju kada su joj amputirali noge. Bio je to vrlo mračan period za mene. U sklopu tjednog kampa razgovarat ću i s roditeljima i pokazati im da je teško, ali da njihova djeca još uvijek mogu napredovati i živjeti punim i sretnim životom - ispričao je otac hrabre djevojčice.

Daisy želi da se njena priča pročuje i da nadahne sve osobe s invaliditetom da krenu u život kao da ga nemaju. Ona želi insprirati druge da krenu ostvariti svoje ciljeve bez obzira na sve, piše Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku