Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Oni su duo za kamuflažu: Rade odjeću koja se stapa s okolinom

Oni su duo za kamuflažu: Rade odjeću koja se stapa s okolinom

Ford prvo istražuje i planira na kojoj bi lokaciji mogao snimati. Za to mu treba nekoliko dana, a kada ju pronađe s Ninom odabire nijanse za pletenje džempera. Nakon nekoliko tjedana slijedi finalni proizvod

VIDEO

Ovaj duo stvara zaista neobične ali vrlo zanimljive odjevne kombinacije koji se stapaju s okolišem. Na društvenim mrežama mnogi ih zovu modnim kraljevima kamuflaže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Outfit trik VIDEO

Joseph Ford koji stoji iza objektiva, stvara magiju zajedno s kolegicom Ninom Dodd koja plete kamuflažne odjevne kombinacije koji se savršeno stapaju sa krajolikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihov projekt zove se 'pletena kamuflaža', a na njemu su radili nekoliko godina. Cilj ovog projekta je da pokažu kako se pojedini ljudi ujedinjuju sa sredinama za koje su najviše vezani, poput farmera i njegovih krava, ili putnika i sjedala u prijevozu i slično, piše Brightside.

Pletena kamuflaža vrlo je zanimljiva i do sad rijetko viđena optička iluzija koja je nastala zahvaljujući Fordovom oku za detalje. Ako bi se netko pomaknuo samo za centimetar, cijela bi se fotografija pokvarila i efekt kameleona bi nestao.

Oduvijek je volio optičke iluzije

- Volim optičke iluzije. Kad sam započeo ovaj projekt, nekoliko sam godina radio za mnoge projekte koji su radili nešto na sličnu foru. Nakon nekoliko godina snimanja mrtve prirode, tražio sam način da nastavim istraživati optičke iluzije s ljudskim elementom i tako sam počeo raditi s Ninom Dodd koja odlično plete. Nina zaista jako voli autobuse i tako je jednom isplela džemper na temelju presvlaka sjedala autobusa. Pronašli smo privlačnog modela i fotografirali ga u autobusu - ispričao je Ford u intervjuu za My Modern Met.

Kada je započeo s ovim projektom, Ford se nije ni približno nadao da će se to svidjeti mnogim ljudima. Zadnjih nekoliko godina kaže, bavi se samo s tim projektom.

Prvo ide istraživanje i planiranje

- Za svaku od ovih slika trebaju mi tjedni za istraživanje i planiranje. Općenito počnem s idejom: 'Mogu li fotografirati nekoga kako se stapa s trešnjinim cvijetom?' Onda idem tražiti savršeno mjesto. Za to mi nekad treba i nekoliko dana - objašnjava fotograf.

Mjesta moraju biti privlačna, ali dovoljno jednostavna da se mogu 'isplesti' na džemperu. Također moraju biti mjesta koja se za par dana neće promijeniti, jer pletenje traje i do nekoliko tjedana. 

- Nakon što pronađem lokaciju, fotografiram nekoga tko stoji na mjestu gdje bih želio da je model na konačnoj slici. Crtam preko te izviđačke fotografije i označavam sliku različitim bojama i uzorcima kako bi Nina mogla planirati kako plesti. Često se na jednoj slici nalazi 10 ili 12 različitih nijansi. Izbor vune i nijanse ovisi o boji - nadodaje.

Pogledajte nekoliko fotografija ovog projekta:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam