Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Organizira se 'Modni buvljak sa svrhom' za pomoć djeci doma

Udruga i njene osnivačice Ana Škurla, Mia Škurla i Maja Kovačić, već nekoliko godina surađuju s dječjim domovima na području Zagreba i okolice.

Foto: UdrugaBalkon
0 komentara

Udruga Balkon u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička organizira Modni buvljak sa svrhom, u subotu 4.5. od 10 do 18 sati u prostoru KCM-a na adresi Mesnička 12. Sva prikupljena sredstva s buvljaka namijenjena su maturanticama iz Doma za djecu Vladimir Nazor za kupnju maturalnih haljina. 

 - Kroz naš rad i druženje s djecom i mladima iz dječjih domova dosta smo dobro upoznale uvjete u kojima odrastaju, poteškoće s kojima se nose i emocije koje prolaze, a sve to je gotovo neusporedivo s uvjetima, poteškoćama i emocijama s kojima se nose njihovi vršnjaci s urednim obiteljskim statusom. Pokušavamo utjecati na te male i velike probleme raznim akcijama te pružiti podršku svim štićenicima doma, iako bismo neke od njih već mogle nazvati i prijateljima - objasnila je Maja, predsjednica Udruge.

Foto: UdrugaBalkon

Kaže i da su u Udruzi shvatili da mnoge djevojke gledaju na maturalnu zabavu s dozom negativnih emocija; naime dok većina djevojaka odbrojava dane do ove večeri kad će zablistati u najboljoj modnoj kombinaciji, djevojke iz domova se nadaju da će dobiti doniranu haljinu koja će biti njihove veličine, a ako imaju sreće i njihovog stila.

Tako su djevojke iz Udruge došle na ideju da se djevojkama iz doma osiguraju sredstva kojima će moći same kupiti haljine koje im odgovaraju po svim njihovim kriterijima i u kojima će zablistati na ovu najvažniju večer svake maturantice.

Foto: UdrugaBalkon

A kako to lakše ostvariti, kažu, nego – modnim buvljakom.

'FILIGRANSKI RAD' U četiri sata, od 130 komadića tkanine do savršenog odijela...

- Na buvljaku smo okupili divne djevojke i žene kojima je moda i struka i način života. Odaziv je bio i bolji nego što smo se nadale te su nas odlučila podržati i neka poznata imena – Nevena Rendeli, Judita Franković, magazin Elle i njegova glavna urednica Nambi Kezić, poznate manekenke i blogerice, My Mon Mon linija nakita te ostale djevojke velikog srca. Konceptom Modnog buvljaka zatvorit ćemo krug - udomiti staru odjeću, a prikupljenim novcem financirati haljine maturanticama - najavljuje Mia, dopredsjednica Udruge. 

Organizatorice najavljuju veselu atmosferu, prekrasne mlade i kreativne žene, ugodnu glazbu i druženje, i najvažnije – raznovrsne komade odjeće, obuće i nakita. Osim što možete postati ponosnom vlasnicom novog modnog komada, kažu, istovremeno pridonosite tome da stavite veliki osmijeh na lice maturantica.

Foto: UdrugaBalkon

Zato  pozivaju sve zainteresirane da dođu Mesničku 12, obnove proljetnu odjeću chic komadima i tako podrže ovu akciju!

O udruzi

Udruga za djecu i mlade Balkon je nevladina, neprofitna, volonterska organizacija otvorena svima koji se žele uključiti i aktivno sudjelovati.  S djelovanjem je započela početkom 2017. godine. U partnerstvu s mnogim organizacijama civilnog društva, kulturnim centrima, knjižnicama i školama dosad je provedeno nekoliko uspješnih projekata usmjerenih na djecu i mlade, kao što su Together is better, Colours of a journey, ciklus radionica Naučimo razumjeti, radionice u sklopu Dana medijske pismenosti.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati bebu?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message