Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Osam bolnih tajni mnoge žene skrivaju od muškaraca, a evo kako ih podijeliti s partnerom

Osam bolnih tajni mnoge žene skrivaju od muškaraca, a evo kako ih podijeliti s partnerom
6

Kada podijelite tajnu s pravim partnerom, on tada ima čast štititi tu tajnu, pogotovo ako vam je ona donijela puno boli. On vam tada ima priliku pomoći, a u vezama nema ništa vrjednije i ljepše od toga

VIDEO

Romantični partneri imaju prošlost. Nakon određene točke, svi imaju 'prtljagu' u obliku osobnih borbi, prethodnih veza i iskustava izvan njihove kontrole.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jana (38) shvatila je zašto je i dalje sama, kaže kako taj problem imaju mnoge žene 00:57

'Koji je najveći kostur u vašem ormaru?' 

Žene su na ovo pitanje podijelile neke šokantne odgovore. Evo 8 bolnih tajni koje žene skrivaju od svojih muškaraca:

1. Prošle veze

- Imam 32 godine i spavala sam sa samo dva tipa - priznaje Sara V. (32).

2. Mentalno zdravlje

- Dijagnosticirana mi je depresija i anksioznost kada sam imala 17 godina - otkriva Jane (24).

3. Prethodni brak

- Ja sam mlada udovica. Moj muž je poginuo u nesreći kada sam imala 30 godina - kaže Marija (34).

4. Prevara

- Varala sam u svakoj vezi u kojoj sam bila - Mackenzie W. (30).

Fotolia

5. Borbe s plodnošću

- Ne mogu imati djecu - priznaje Lia (37).

6. Broj partnera

- Uvijek sam bila s više partnera od osobe s kojom izlazim, pa odbijam podijeliti 'svoj broj' - priznala je Bailey (28).

7. Otvorena veza

- Bila sam u otvorenoj vezi... i ne želim to više nikad! - otkrila je Shayla (26).

8. Gubitak težine

- U posljednjih nekoliko godina smršavila sam gotovo 36 kilograma. Izgledam sjajno odjevena, ali sam svjesna opuštene kože nakon što skinem odjeću - Stephanie (33).

Stručnjakinja i psihoterapeutkinja Abby Rodman savjetuje kako s novim partnerom podijeliti 'prtljagu' koju nosite iz prošlosti.

Četiri savjeta za otkrivanje bolne tajne:

1. Ne na prvom spoju

- Velike tajne u vezama jednostavno ne funkcioniraju - kaže Rodman, koja dodaje kako one postavljaju zidove i stvaraju distancu između partnera.

Ne postoji konkretno pravilo o pravom trenutku za otkrivanje. Želite izbjeći iznenađenja, osobito ona koja bi mogla naštetiti novom romantičnom partneru, ali odvajanje vremena za izgradnju povjerenja savršeno je normalno. Očito, partner mora znati imate li spolno prenosivu bolest prije nego što stupite u intimnu vezu. Ali nitko ne mora slušati o tome kako ste varali bivšeg, na prvom spoju.

Thinkstock

2. Ne treba svaku tajnu dijeliti

Dobra je vijest da novom partneru ne morate sve reći.

- Nisam sigurna da bismo to uopće željeli ili očekivali od naših partnera. Kosturi su, u svojoj srži, tajne i ponekad ih je najbolje ostaviti na miru - kaže terapeutkinja.

Međutim, ako budete ranjivi i povjerite se drugima također gradite odnose.

Rodman predlaže da si postavite ova pitanja kada odlučujete što ćete podijeliti s novim partnerom - koja je svrha otkrivanja ove tajne mom partneru; je li ova veza vrijedna mojih otkrića; jesam li sigurna da će se partner prema mom priznanju odnositi s poštovanjem i ljubavlju; hoću li učiniti više koristi nego štete otkrivanjem tajne...

3. Pripremite se za otkrivanje tajne

Možete tajne otkrivati spontano, ali je lakše ako razmislite o tome što želite reći i predvidite kako bi partner mogao reagirati. Rodman predlaže da prvo o tome porazgovarate s bliskim prijateljem ili terapeutom, tako da možete pronaći način da otkrijete svoju istinu na način da se ne posramite. Ako ste u vezi punoj ljubavi i podrške, razjašnjavanje prošlosti neće promijeniti ono što partner osjeća prema vama, ali on ili ona bi i dalje mogli biti iznenađeni ili uzrujani zbog onoga što kažete.

Najvažnije za oboje je da s poštovanjem reagirate na međusobne osjećaje.

- Ako partneru namjeravate otkriti nešto bolno, upozorite ga da ćete s njim podijeliti nešto što vam je teško - savjetuje Rodman i kaže da mu date do znanja da se bojite da bi vas mogao osuđivati ili čak ostaviti nakon što dobije ovu informaciju. 

beautiful couple kissing

4. Zapamtite - to je test

Teško je izložiti se i otkriti svoje tajne, ali to također može doći s velikom nagradom, sa spoznajom da ste s pravom osobom. Pažljivo promatrajte kako partner reagira na vaše otkriće, dugoročno i kratkoročno. Možda će vam uzvratiti i otkriti svoje tajne ili izraziti sućut zbog nečega što vam se dogodilo. Njegovi postupci mogu se promijeniti na bolje nakon što ste bili iskreni. Najvažnije je osjećati se prihvaćenim, a ne osuđivanim za ono što se dogodilo u prošlosti.

- Kada podijelite tajnu s pravim partnerom, on sada također ima čast štititi tu tajnu, pogotovo ako je to ona koja vam je donijela puno boli - kaže Rodman. On tada ima priliku pomoći vam da se izliječite od srama i krivnje koji su vas možda mučili dugo vremena. U vezama nema ništa vrjednije ili ljepše od toga, donosi YourTango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh