Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osam jednostavnih trikova koji će spasiti suhe i ispucale usne

Osam jednostavnih trikova koji će spasiti suhe i ispucale usne
8

Ako su vam usne osjetljive, nemojte ih lizati, gristi ili čačkati kada su suhe. Ako dišete na usta, pokušajte umjesto toga disati na nos i ostanite hidrirani tijekom cijele godine

VIDEO

Ispucale usne povezuju se uglavnom sa zimom i niskim temperaturama, no mogu se pojaviti i zbog drugih čimbenika. Na primjer, izrazito suho vrijeme može loše utjecati na usne.

I dok je prevencija uvijek najbolja taktika, ponekad se problem pojavi i nema druge nego pokušati ga riješiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Popis 8 jednostavnih stvari koje možete učiniti kod kuće za liječenje suhih i ispucalih usana:

1. Koristite aloe veru i med

Aloe vera gel se često koristi za opekline, ali također može učiniti čuda na ispucalim i suhim usnama. Možete jednostavno kupiti neki gel u trgovini ili koristiti gel izravno iz biljke ako ju imate kod kuće. Samo trebate skinuti jedan list, razrezati ga i ukloniti gel s njega. Pobrinite se da to učinite lagano jer aloe vera ima neka blaga svojstva pilinga.

Trik kako da usne izgledaju veće
Trik kako da usne izgledaju veće

Kada je riječ o medu, postoje mnoga istraživanja koja dokazuju da je on odličan za zacjeljivanje rana. Također može pomoći pri hidrataciji suhih usana, a može ih pomoći i oljuštiti, uklanjajući dio mrtve kože. Organski med je najbolji za to pa se pokušajte držati podalje od onih koji su puni šećera i kupuju se u trgovini.

2. Koristite balzame za usne koji imaju SPF zaštitu

Bilo da je ljeto ili zima, korištenje balzama za usne sa zaštitnim faktorom 30 ili višim vrlo je važno kako biste zaštitili svoje usne. Pokušajte pronaći proizvod koji sadrži titanijev oksid ili cink oksid i nanesite balzam svaka dva sata ako ste predugo vani. Sunce može oštetiti kožu i usne, čak i pri vrlo niskim temperaturama.

3. Koristite ulje avokada

Iako mnogi koriste ulje avokada za kuhanje, ono je također odlično kao hidratantna krema za usne. Nije veliki alergen, pa je savršen za one s osjetljivom kožom, koji imaju ispucale usne veći dio godine. Tvari koje ovo ulje sadrži štite strukturu stanica kože i liječe upale. Nakon što obavi svoj rekonstruktivni posao, usne ostavlja mekima i hidratiziranima.

4. Koristite vazelin tijekom dana

Vazelin je vrlo lako pronaći i prilično je jeftin, a znanstvenici su odobrili njegovu svakodnevnu upotrebu za ispucale usne. Dulje zadržava vlagu od ulja i voskova, a možete ga nanositi na usne danju i navečer prije spavanja. Na taj će način imati dovoljno vremena da obavi svoj posao i vrati sjaj suhim usnama bez sjaja.

Zimska njega suhih usana: Ne zaboravite na osnovne rituale
Zimska njega suhih usana: Ne zaboravite na osnovne rituale

5. Koristite kriške krastavca

Vjerojatno ste vidjeli mnoge žene u filmovima kako stavljaju kriške krastavca na oči, a kako se ispostavilo, istu stvar možete učiniti i s usnama. Uzmite nekoliko kriški i nježno ih utrljajte na usne, a sok od krastavca ostavite na njima oko 10 minuta prije nego što ga isperete. Također možete zgnječiti kriške, pretvoriti ih u pastu i nanijeti na usne poput maske. 

6. Koristite vrećice zelenog čaja

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Možda nije dokazano da liječi ispucale usne, ali ono što će učiniti je ublažiti osjećaj pečenja na suhim usnama. Jednostavno stavite vrećicu čaja u vruću vodu, ostavite nekoliko minuta, a zatim je izvadite. Prislonite vrećicu na usne na nekoliko minuta i primijetit ćete poboljšanje nakon toga. 

Jako tamne usne: Avangardna make-up igra bojom crnog vina
Jako tamne usne: Avangardna make-up igra bojom crnog vina

7. Koristite laganu mješavinu za piling

Mnogo je recepata za piling koje možete pronaći na internetu, a većina ih je na bazi šećera. Nešto jednostavno, uključujući šećer i med, može biti vrlo korisno za suhe i ispucale usne. Trebali biste biti vrlo nježni s tim kako trljati piling na usne. Piling je posebno neophodan ako s usana vise ljuskice suhe kože.

Dreamstime

8. Koristite balzam koji sadrži pčelinji vosak

Pčelinji vosak ima mnoga antibakterijska svojstva koja pomažu u zacjeljivanju rana svih vrsta, uključujući i ispucale usne. Pomoći će kod infekcije i potaknuti kožu da počne proizvoditi nove stanice. Sve što trebate učiniti je pronaći dobar balzam za usne koji sadrži pčelinji vosak i nastaviti ga nanositi na usne koliko god puta želite tijekom dana, prenosi Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi