Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osam stvari koje svaka mama mora imati u svom automobilu

Osam stvari koje svaka mama mora imati u svom automobilu
1

Mnoge se mame voze sa svojom djecom, ne samo u vrtić ili na aktivnosti, nego i na rođendane, izlete ili pak zabavna mjesta. Zato valja znati što biste uvijek trebali imati u autu

VIDEO

Bojice, igračke, rezervne pelene - sve su to sitnice koje vam mogu nenadano zatrebati u nekim situacijama, a niste se sjetili staviti ih u torbu. Možda će vas spasiti pričuvna rezerva u automobilu? Upravo kako biste obuhvatili sve potrebno, provjerite listu predmeta koju predlažu na iMom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kada se rađaju najuspješnije bebe

Pokretanje videa...

01:09

1. Torba s potrepštinama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o torbi koja vam omogućuje da idete gdje god poželite spremni na sve izazove i moguće situacije. Primjerice, krenuli ste s djetetom u park, no upravo vas je nazvao prijatelj i predložio da se djeca poigraju u njegovom dvorištu? Nema problema, odmah ste spremni za put jer imate torbu s potrepštinama u autu.

To je torba koju ćete ondje ostaviti i povremeno dopuniti novim potrepštinama, a svakako bi trebala sadržavati nekvarljivu grickalicu, pelene ili donje rublje, maramice i dodatnu odjeću. Kako dijete raste, možete pridodati stvari koje su vam potrebnije u skladu s uzrastom.

2. Zalihe za nezgode

Znate da se se s djecom nezgode neprestano događaju, pa nije naodmet pripremiti nekoliko pelena, različite vrste donjeg rublja, maramica i papirnatih ručnika. Rezervni set odjeće držite odvojeno od torbe jer ćete ga morati možda češće mijenjati nego sadržaj u torbi.

Roditelji, pažnja! Bez ove hrane za bebe ne krećite na put, a niti vi joj nećete moći odoljeti
Roditelji, pažnja! Bez ove hrane za bebe ne krećite na put, a niti vi joj nećete moći odoljeti

3. Hrana i voda

Po povratku iz vrtića ili igraonice možda ste zapeli u prometnoj gužvi. Ako je vaše malo zlato gladno i žedno, to iskustvo može biti slično noćnoj mori. Kako biste ga izbjegli, svakako u autu uvijek imajte zalihu grickalica ili voćnih kašica kojima možete po potrebi utažiti glad, kao i nekoliko bočica vode za gašenje žeđi. Preporuka je da sve to držite u pretincu, daleko od pogleda, jer želite da posluže samo u hitnim situacijama, a ne prilikom svake vožnje.

4. Dodatna duda varalica

Krenuli ste u shopping, a vašem djetetu je omiljena duda pala na pod? Nema problema, u zalihama u automobilu imate i rezervnu dudu, zar ne?

5. Slikovnice

Ako ste među onim roditeljima koji ne žele maloj djeci nuditi ekrane, vrijeme za čekanje u gužvi ili na semaforu mališani mogu kratiti listanjem slikovnica. U praktičnim spremnicima na stražnjem sjedalu ponudite im nekoliko omiljenih slikovnica koje će moći listati samo u automobilu.

Zašto je opasno spuštati se niz tobogan sa djetetom u krilu?
Zašto je opasno  spuštati se niz tobogan sa djetetom u krilu?

6. Dekica za piknik

Ako ste među onima koji žele živjeti spontanije sa svojim mališanima, u prtljažnik spremite i dekicu za piknik. To će vam omogućiti opušteno promatranje ptica ili lov na kukce u parkiću kada vam se god prohtije.

7. Dodatna jakna ili krema za sunčanje

Bilo bi dobro u vozilu čuvati i predmete koji će vas spasiti od naglih promjena vremena.

Primjerice, onaj piknik u parkiću ozbiljno će pokvariti hladan vjetar ili prejako sunce, pa svakako u prtljažnik dodajte vestu ili jaknu više, kišobran, kremu za sunčanje ili par čizmica za skakutanje po blatnim lokvicama.

8. Vrećice

Čvrsta vrećica koja ne propušta mirise nije samo prikladna za spremanje korištenih pelena, nego i druge vrste nereda koje vam mala djeca mogu stvoriti. Recimo, ako imate dijete kojem će tijekom vožnje pozliti, vrećica u džepu naslona sjedala spasit će vas od čišćenja navlaka i neugodnog mirisa povraćanja koji se u autu može zadržati tjednima.

Pravilna rutina: Četiri koraka do stopala mekanih kao kod bebe
Pravilna rutina: Četiri koraka do stopala mekanih kao kod bebe

POGLEDAJTE VIDEO: 'TATA, JAKO TE PUNO VOLIM I HVALA ŠTO ME VADIŠ IZ DUGOVA'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'