Lifestyle

Komentari 54

Osjećate kako se nigdje ne uklapate? Ne brinite, to se događa ljudima koji su posebni!

Osjećate kako se nigdje ne uklapate? Ne brinite, to se događa ljudima koji su posebni!

Takvi pojedinci se često se osjećaju kao 'Pale sam na svijetu'. Između ostalog, znaju prolaziti kroz pomalo tmurna razdoblja, ali to je obično znak da sami sa sobom rješavaju neke stvari, i da će uskoro biti bolje

Radi se o ljudima koji su vrlo empatični. Oni se često osjećaju kao da nigdje ne pripadaju, kao da su veliki kvadrat koji se pokušava ugurati u malecku rupu. Taj osjećaj u njima se javlja zato što su izuzetno osjetljivi na tuđe energije, emocije - oni su vrlo dobri u 'čitanju' ljudi. 

POGLEDAJTE VIDEO o suzama:

Empatija je sposobnost razumjeti kako se netko osjeća u određenoj situaciji, to je mogućnost promatranja svijeta očima drugog čovjeka. Ljudi koje krasi empatija su jedinstveni, vrlo su senzibilni. Oni ne podnose nametnute obrasce ponašanja i življenja jer u tome ne vide smisao.

Znaju pažljivo i s iskrenim zanimanjem slušati druge dok govore. Oni neće izgraditi mišljenje o nekome na osnovu nametnutih predrasuda, već će sami procijeniti o kakvom čovjeku se radi, neće nekoga odbaciti samo za to što ima drugačije mišljenje...

Reuters

Kako su dobri u osjećanju onoga pozitivnoga u ljudima, tako su odlični i u detektiranju svega što je negativno. Sve to je vrlo iscrpljujuće za empatične ljude i obično imaju potrebu biti sami kako bi se napunili pozitivnom energijom.

Što su više empatični, veća je i njihova potreba da izbjegavaju ljude i samuju, i to je razlog zašto se osjećaju kao da nigdje ne pripadaju, kao 'Pale sam na svijetu'. Znaju prolaziti i kroz vlastita mračna razdoblja, ali to je obično znak da sami sa sobom rješavaju neke stvari, i da će uskoro biti bolje.