Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Osnove stila: Ovih 10 pravila za oblačenje bi svi trebali znati

Osnove stila: Ovih 10 pravila za oblačenje bi svi trebali znati
10

Jednostavnost i svestranost ovih osnovnih komada daje osjećaj samopouzdanja i neustrašivosti jer bez obzira na sve, izgledaju sjajno na svima, bez obzira na tip tijela

VIDEO

Koncept odijevanja prema tipu tijela može potaknuti uvjerenje da je vitak izgled i uklapanje u društvene ideale važnije od nošenja odjeće koja vam se osobno sviđa, s kojom se povezujete i u kojoj se zabavljate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krojač 00:47

Međutim, ovih 10 pravila odijevanja bi svatko trebao naučiti.

Briga o tome što vam najviše laska umanjuje zabavu kupnje odjeće i smanjuje samopouzdanje. Umjesto toga, zabavite se razvijajući vlastiti stil miješanjem i usklađivanjem sa svestranim artiklima koji svima stoje sjajno - bez obzira na godine i građu.

7 kombinacija uz hoodie: Jarke boje, ali i neutralne opcije
7 kombinacija uz hoodie: Jarke boje, ali i neutralne opcije

Trebate se osjećati samopouzdano u onome što odaberete.

Međutim, samopouzdanje o kojem je ovdje riječ trebalo bi proizaći iz nošenja odjeće koju želite nositi, one koja govori o vašem osobnom i jedinstvenom stilu i one u kojoj se osjećate dobro - ne samo zato što daje iluziju tanjih nogu i manji struk.

Ilustracije traperica

10 osnovnih odjevnih predmeta koje biste uvijek trebali imati u ormaru bez obzira na vrstu tijela

1. Opušteni ovratnik

Dotjerani za posao ili dotjerani za udobnost, ovakvi tipovi ovratnika su vrlo svestrani. Pristaju slobodno i izgledaju sjajno u kombinaciji s hlačama ili trenirkom. Ako je vaš osobni stil ugodan, ali elegantan, ovo je savršen modni proizvod koji možete držati pri ruci u svom ormaru.

Kako nositi: Ovratnik neka prirodno visi sprijeda. Ako ima dovoljno tkanine, možete ga nositi kao kapuljaču preko glave. Alternativno, zategnite ga preko ramena kako biste stvorili izgled spuštenih ramena. Imajte na umu da ovaj stil jako ističe dekolte, pa bi dodavanje nakita oko vrata moglo odvratiti pažnju od izgleda koji pokušavate stvoriti.

Street Style : Day Five - Paris Fashion Week Spring/Summer 2017

2. Zvonoliki rukavi

 Ako postoji jedan odjevni predmet koji je već neko vrijeme popularan, to su zvonasti rukavi. Dizajneri su čak ugradili zvonaste rukave u haljine, majice i džempere. Ovakve rukave možete nositi kako god odaberete, bilo ispod haljine bez rukava, preko suknje ili čak uz hlače i traperice.

Kako nositi: Zvonoliki rukavi dovoljno su ležerni da ih možete nositi uz traper ili suknju, ali možete ih također obući uz tajice i štikle. Ovo je definitivno komad koji se dobro slaže s drugim odjevnim komadima.

Boja odjeće utječe na život: Ako tražite partnera, odjenite nešto ružičasto, a crveno želite li seks
Boja odjeće utječe na život: Ako tražite partnera, odjenite nešto ružičasto, a crveno želite li seks

3. Traper jakna

Klasičan komad, traper jakna trebala bi biti glavna stvar u ormaru svake žene. Ova svestrana jakna može se nositi preko svega, od otmjenih haljina do ležernih džempera.

Kako nositi: Postoji mnogo različitih stilova traper jakni, trik je pronaći stil koji vam se sviđa. Možete se odlučiti za tamni isprani kroj ili pak za vintage stil s predimenzioniranim krojem. Staro pravilo da se traper ne spaja s traperom je potpuno zastarjelo.

4. Mala crna haljina

Ovaj klasik je svestranost u svom najboljem izdanju. Toliko toga možete učiniti s malom crnom haljinom. Možete biti ležerni ili dotjerani. Ova je haljina savršena za svaki izlazak - od vjenčanja do djevojačke večeri.

Kako nositi: Većina žena odlučuje nositi crnu haljinu na jedan način. Umjesto toga, razmišljajte o crnoj haljini kao o praznom platnu. Možete joj dodavati detalje i slojevitost, a sve to omogućuje da ovu glavnu haljinu nosite na mnogo načina. Zaista, jedino pravilo za malu crnu haljinu je da joj dodate vlastiti pečat.

5. Zabavni sako

Bez obzira radite li u poslovnom okruženju ili ne, dio onoga što blejzer čini tako dobrim komadom jest njegova svestranost.

Kako nositi: Trik je u tome da odaberete onaj koji nije previše pripijen i koji ima dovoljno prostora za zavrnuti rukave. Definitivno se ne želite osjećati stisnuto u preuskom sakou.

6. Midi suknja

Ako postoji jedan komad u ormaru koji je udoban i moderan, to je midi suknja. To je komad koji svima laska i dolazi u mnogo boja, tkanina i printova. Dužina je ono što ovaj predmet čini otmjenim, skromnim i modernim komadom.

Kako nositi: Midi suknja ide uz gotovo sve. Nosite ju za večeru ili uz omiljeni top za vikend, ali pripazite na izbor cipela i gornjeg dijela, oni mogu drastično promijeniti izgled ove suknje.

7. Haljine na preklop

Preklopna haljina je moderna, udobna i svima dobro stoji. To je tako jednostavan komad i izvrsna opcija kada želite izgledati uglađeno uz minimalan napor.

Kako odjenuti: Ako želite nositi ovu haljinu u uredu, možda ćete radije nositi majicu bez rukava ispod za skromniji izgled. Alternativno, ako želite biti ležerniji, haljinu možete kombinirati s tajicama.

8. Bijela košulja

Bijela košulja je bezvremenski klasik, mnogima omiljena odjeća. Možete nabaviti pripijenu košulju, onu kratkih, dugih rukava, opuštenog kroja ili svilenu. Koji god stil odabrali, ovaj je komad izvrstan za poslovno okruženje, noćni izlazak u grad ili čak ležerno vikend poslijepodne u vašem omiljenom traperu.

Kako nositi: Iako ovaj komad dolazi u različitim bojama, ako je vaša slučajno bijela, nemojte prskati parfem izravno na tkaninu. Također, izbjegavajte trljanje šminke i budite oprezni s nanošenjem dezodoransa jer će to izazvati žutilo na odjeći. Osim toga, ako želite opušteniji kroj, izbjegavajte materijal koji je previše proziran.

9. Bijela majica

Ovo je vitalni komad za svaki ormar. Jednostavna bijela majica kratkih rukava ne samo da se savršeno slaže sa svime, već je i savršeni neutralizator za različite printeve i boje.

Kako nositi: Bijela majica može biti poslovno ležerna. Nosite ju ispod sakoa za uredski look. Za ležerniji izgled, uparite bijelu majicu s omiljenim trapericama. Jedini stilski promašaj je nositi bijelu majicu koja više nije tako bijela.

10. Boyfriend traperice

Boyfriend traperice postale su potpuno popularne u posljednjih nekoliko godina. Poznate su po svom 'opuštenom' stilu, za svaku ženu, bez obzira na godine. Ono što je lijepo kod ovih traperica je to što su prostranije od onih po mjeri. Birajte one užeg kroja ili opuštene.

Kako nositi: Podignite ove traperice uz dotjeranu bluzu, a za ležeran izgled u pokretu, uparite svoj traper s laganim džemperom, otvorenim sakoom i ravnim jaknama. Obratite pozornost na to gdje se susreću košulja i traperice jer boyfriend traperice ne bi smjele biti prenisko na bokovima. 

Young fashion woman's legs in jeans and stiletto shoes on blue background

Bilo da se radi o lepršavoj haljini na preklop, bijeloj majici koja visi s ramena ili paru boyfriend traperica u kojima se osjećate ugodno, kombiniranje i slaganje s ovim elementima garderobe čini kupovinu odjeće tako jednostavnom, donosi MSN.

13 odličnih ideja kako nositi i kombinirati dolčevitu ove zime
13 odličnih ideja kako nositi i kombinirati dolčevitu ove zime
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh