Lifestyle

Komentari 20

Ostaje li žena dulje na poslu, veće su mogućnosti razvoda

Ostaje li žena dulje na poslu, veće su mogućnosti razvoda

Za žene je svjesno i željeno povećanje radnih sati "osiguranje" u slučaju razvoda jer zaokuplja misli i jamči bolju financijsku budućnost. Isto ne vrijedi za muškarce

Oženjeni muškarci trebali bi se brinuti ako njihova supruga počne provoditi sve više vremena na poslu, tvrde znanstvenici londonske Škole Ekonomije. Svakih dodatnih 12 minuta koje žena provede na poslu izvan radnog vremena, povećavaju šanse razvoda za jedan posto, pokazalo je istraživanje provedeno na 3000 kućanstava u Irskoj. Isto se ne odnosi na muškarce koji rade prekovremeno, piše Daily Mail.

- Za žene povećanje opsega posla znači i sve manje vremena koje provode brinući o djeci ili u druženju s mužem, a ako ona sama to svjesno odabire, tada je to mogući znak problema u odnosu - rekao je voditelj studije, Berkay Ozcan.

Objašnjava kako je zatrpavanje poslom jedan oblik "osiguranja" koji žene rade u slučaju razvoda, bilo da ga očekuju ili planiraju. Na taj način preokupiraju svoje misli, ali i osiguravaju bolju financijsku budućnost za sebe.

Studija je također pokazala da povećanje radnih sati kod žena ne povećava niti smanjuje vrijeme koje očevi "utroše" na brigu o djeci ili obavljanje kućanskih poslova.

Najčitaniji članci