Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Osvježenje u blizini Zagreba: Najbolja kupališta i mjesta okružena predivnom prirodom

Osvježenje u blizini Zagreba: Najbolja kupališta i mjesta okružena predivnom prirodom

Ako ne preko tjedna, onda barem za vikend - posjetite neke od top lokacija u blizini metropole i pronađite mir u prirodi. Od finih bazena do rijeka i odmarališta, outdoora i šuma, ova mjesta će vas oduševiti

VIDEO

Blizina Zagreba daje mogućnost da ih centra preko vikenda ili neki radni slobodni dan pobjegnete u prirodu solo, s prijateljima ili obitelji.

Zeleni kut

Smješten je nedaleko Duge Rese, na lokaciji Zvečaj 109 te je ujedno u blizini ceste Karlovac-Senj. Nalazi se na lijevoj obali Mrežnice koja je općenito poznata kao izletište.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeleni Kut (@zeleni_kut)

Zeleni kut idealan je za jednodnevni izlet, ima restoran s velikom terasom te je okružen predivnom prirodom. Tu je i kupalište te sportska igrališta, a možete iznajmiti i kanu. U blizini su biciklističke staze. Kupači osim u hladnoj vodi, uživaju i u - slapovima, koji svemu daju bajkovit dojam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maja Šuput 01:35

Aquapark Adamovec

Radi se o moderno uređenom kupalištu koji nudi i wellness. Osim autom, dolazi se i javnim prijevozom, što ovaj aquapark čini još bližim.

8172565

Udaljen je, naime, 25 kilometara od metropole te je vrlo popularan i kao eko lokacija jer se bazira na obnovljivim izvorima energije. Unutra su bazen s masažama, gejzirima i slapovima, a vani bazen s divljom rijekom, umjetnim otocima i jacuzzijem. Klincima se sviđa poseban bazen samo za njih, s niz atrakcija. Imaju i veliki restoran u sklopu kojega je i prostrana terasa.

Otok ljubavi – Mrežnica

U mjestu Belavići nalazi se popularno izletište, koje je karakteristično okruženo sedrenim branama - mnogi se mjestu vraćaju puno puta. Odlično je za jednodnevni izlet te ima kanue, roštilj i tobogan.

Foginovo kupalište

Mjesto se nalazi na Koranskom šetalištu u Karlovcu te je poznato kao prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj. Vole ga i u Karlovcu, no tamo je jednostavno doći i iz Zagreba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Kazic (@robertkazic)

Tamo se igra vaterpolo, odbojka na pijesku i tenis te su dostupni fitness centar na otvorenom, kao i atletska staza. Odličan sportski centar uz osvježenje - najhrabriji će se usuditi skočiti s desetmetarske skakaonice.

Terme Jezerčica

Na izvoru ljekovite termalne vode nalazi se Terme Jezerčica, Donjoj Stubici na sjevernim padinama Medvednice. Predivna je za dan s obitelji, wellness opuštanje ili kratki bijeg u prirodu s vrućeg asfalta.

Ljeto u Zagorju

Smješten je samo oko 40 kilometara od Zagreba te je poznat kao omiljena lokacija za vikend. Tu je vodeni park Terme Jezerčica koji ima čak osam bazena s termalnom vodom. Unutra je otvoren čitave godine, a vani samo ljeti. Bazeni su opremljeni toboganima i hidro-masažama.

Mrežnički Brig i Kamp Slapić

Još jedno mjesto na Mrežnici, nalazi se nedaleko spomenutog Otoka ljubavi. Imaju skakaonicu i jacuzzi na prirodan način, čudo prirode za one koji žele potpuno osvježenje.

U blizini je Kamp Slapić, uz otočiće i slapove, mobilne kućice, šatore, toalete i sve što je potrebno za višednevni odmor.

Terme Sveti Martin

Sveti Martin na Muri jedno je od najpopularnijih odredišta za odmor i bijeg iz metropole. Uređeni resort s wellnessom osmišljen je u zen stilu, a termalna je voda obogaćena litijem, selenom i kalijem, kako bi zdravstveni benefiti bili što kompletniji.

Tijekom ljeta tamo je dostupan i Aquapark MartiLandia, idealan za klince. Okruženje resorta je predivno, priroda u punom smislu.

Jungle Bar Mrežnica

Nalazi se u Galović selu, u Dugoj Resi te je poznato po aktivnom odmoru - idealno mjesto za one koji vole SUP, rafting i trekking.

Priroda je čarobna, a nakon aktivnog dana vrijeme je za klopu - imaju restoran s bogatom ponudom.

Vodeni park Aquae Vivae Krapinske Toplice

Park ima 5 zatvorenih i jedan otvoreni bazen s raznim atrakcijama, wellness centrom, saunama i restoranom. Općenito je veliko i lako dostupno mjesto s raznih okolnih mjesta, idealno za dan ili više odmora.

U bazenima su dostupne hidra masaže, ležaljke, gejziri, slapovi. Terasa je velika, idealna za dan odmora i bijeg od urbanih sredina. Idealno za vikend ili jedan dan, ovo mjesto kao stvoreno je za punjenje energije.

Terme Tuhelj

Tuheljske Toplice nalaze se na popisu popularnih lokacija za stanovnike Zagreba i okolice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Imaju niz bazena, vanjskih i unutarnjih te veliku terasu, restoran i sve ostale sadržaje. Odlična je i ponuda za djecu, tamo često idu čitave obitelji jer je osmišljeno i kao familijarna destinacija nedaleko Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...