Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Osvoji svaki tip ispitivača: Od pokeraša pa sve do detektiva

Osvoji svaki tip ispitivača: Od pokeraša pa sve do detektiva
1

Spremni za intervju: Pokeraša zadivite znanjem, a za ispitivača - detektiva ponesite dokaze o obrazovanju. Umjesto straha pokažite znanje i istaknite svoje kvalitete

VIDEO

Iako ste se pripremili za razgovor za posao i osjećate da ćete dobro proći, dok čekate, mogli biste se početi bojati jer ne znate kakav će biti vaš ispitivač. Dok razmišljate o tome hoće li biti strog te koliko ćete ga morati zadiviti ili hoće li vam samo postavljati trik-pitanja, imajte na umu kako postoje određeni tipovi ispitivača, pa se za njih možete prikladno pripremiti. 

Naletite li na ispitivača pokeraškog lica, to bi ozbiljno moglo narušiti vaše samopouzdanje jer ne možete pročitati njegove reakcije. Iako ne pokazuje fizičke ni psihičke reakcije, nije ga nemoguće zadiviti. Na granici između zabadala i paranoične osobe nalazi se ispitivač-detektiv, i to može djelovati zastrašujuće na vas jer ćete mu morati podastrijeti pisane dokaze vaše sposobnosti. 

No i njega je moguće pridobiti. Neke ispitivače ponese moć koju donosi njihov položaj, a neki od njih možda su zaboravili kako je biti novak u tvrtki, pa će biti strogi i vjerojatno vas zastrašiti. 

Sretnima se možete smatrati ako naletite na nepripremljena ispitivača. Kod njega ćete se moći pokazati u najboljem svjetlu. No na koji god tip naletjeli, na razgovor dođite spremni, a strah pokušajte ostaviti kod kuće. 

Umjesto straha, pokaži znanje

Pred zastrašivačem je važno da ne ustuknete pod pritiskom. Pokažite praktično znanje i kako možete pridonijeti tvrtki. Čini li vam se da ga uopće niste zadivili postignućima, pokažite želju za učenjem te istaknite tvrtku kao vodeću u svom području djelovanja. 

Samoreklama je pun pogodak

Nepripremljena i neorganizirana ispitivača najlakše ćete osvojiti jer će vas zasuti pitanjima o vašem obrazovanju, uspjesima, vještinama, planovima i poslovnim prednostima. Vi ćete biti “zvijezda” intervjua dok on “pohvata konce”, pa ga naširoko zadivite postignućima i pokažite kako ste baš vi osoba za taj posao.

Slušajte i znat ćete odgovor

Intervjuira li vas ispitivač - detektiv, pozorno slušajte svako pitanje i detaljno odgovarajte kako biste uklonili sve sumnje koje mu se motaju glavom. Vjerojatno će od vas tražiti pisane dokaze za sve vaše vještine i obrazovanje, pa dođite dobro pripremljeni. Iz njegovih pitanja moći ćete zaključiti kakva zaposlenika traži, pa mu dokažite da imate sve te kvalitete. 

Pokeraš voli protupitanja

Umjesto da govorite ono što mislite da ispitivač pokeraškog lica želi čuti, uzmite si vremena i razmislite što ćete odgovoriti jer ionako ne znate što misli. Zadivite ga poslovnim znanjem te pokažite kako znate preuzeti inicijativu na poslu. Pokušajte ga navesti da se otvori pitajući ga o tvrtki i njegovu iskustvu u njoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje