Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Otkrijte zanimljive činjenice o bolestima koje još niste znali

Otkrijte zanimljive činjenice o bolestima koje još niste znali
1

Šarlah uvijek dolazi u jesen, a najviše ugrožava djecu do 10 godina starosti, dok se pojavi bol ne treba mirovati, već se ne smijete previše naprezati, tvrde liječnici

VIDEO

Suočili ste se s nekim simptomima koji upućuju na problem? Zanima vas kako se manifestiraju pojedine bolesti? Ne lutajte i ne tražite odgovore na neprovjerenim mjestima. Na kioscima je priručnik koji na 212 stranica donosi istinite, najvažnije i najzanimljivije činjenice o 50 bolesti kroz znanje i kliničko iskustvo 50 hrvatskih liječnika. 

Mnogi ne znaju da su ljudi na ovim prostorima genetski više predodređeni za razvojni poremećaj kuka nego zapadni svijet. Ipak, bebe u Hrvatskoj na prvi pregled kukova odlaze u dobi između tri i šest mjeseci, što je prekasno, upozoravaju stručnjaci iz Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb.

Jednako tako, stručnjaci otkrivaju kako se celijakija (alergija na gluten iz pšeničnog škroba ) može dobiti bilo kad u životu te da je najviše novootkrivenih epilepsija u djece koja su stara samo dvije godine.

Naučit će vas i da, suprotno vjerovanjima, baš nikad ne smijete stavljati ništa među zube čovjeka koji ima epileptični napadaj. Naši liječnici također će vas naučiti da erektilna disfunkcija može biti znak za anginu pektoris ili srčani udar, a ova knjiga otkrit će vam mnoštvo sličnih korisnih i važnih informacija te kada i zašto potražiti liječničku pomoć. Pisana je jednostavnim jezikom i razumljiva medicinskim laicima.

Šarlah dolazi u jesen i prijeti djeci do 10 godina

Jeste li znali da je šarlah streptokokna infekcija, a pojavljuje se uglavnom u jesen kod djece između dvije i deset godina? Osip kod šarlaha nikad ne zahvaća lice, dlanove i tabane. Upamtite također da najčešće virusne bolesti prolaze same od sebe i bez antibiotika. Liječniku treba ići tek ako bolest traje dulje od tri dana s povećanjem simptoma.

Svejedno je na čemu spavate

Gotovo svi imaju neki problem s kralježnicom, a 85% populacije potraži liječničku pomoć tijekom života. No vjerujemo i u mnoge zablude. Primjerice, da je spavanje na tvrdoj podlozi zdravo za kralježnicu. Stručnjaci iz zagrebačke Klinike za traumatologiju kažu - spavajte na čemu hoćete, svejedno je. Također, kad se pojavi bol, ne treba mirovati. Samo izbjegavati ekstremna naprezanja, a čak je poželjna normalna tjelesna aktivnost jer skraćuje duljinu bolesti.

Požurite, knjiga je već u prodaju!

Knjigu o 50 bolesti izdaju 24sata, a od prošle subote može se kupiti na svim kioscima po cijeni od samo 29,90 kuna. Ovo je nadasve koristan priručnik koji treba imati svaka obitelj jer nudi provjerene i točne informacije o bolestima s kojima se susrećemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom