Lifestyle

Komentari 8

Čistite redovno ladicu perilice za rublje

Otkrila genijalan trik za čišćenje pretinca u koji ide prašak za veš

Redovitim čišćenjem ladice za deterdžent i omekšivač produljit ćete vijek perilice i riješiti se bakterija koje se mogu skupljati u prljavoj vodi i nakupinama praška za rublje

Zvijezda Instagrama kad su u pitanju savjeti za čišćenje,  'gospođa Hintch', ili  pravim imenom Sophie Hinchcliffe, istaknula je nedavno kako je jako važno redovito čistiti ladicu od perilice rublja u koju stavljamo deterdžent i omekšivač.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve sastavnice perilice rublja treba redovito čistiti, evo kako

Ilustrirala je to fotografijom ladice na svojoj perilici prije nego što ju je oprala, koja je bila umrljana žutom prljavom vodom i ostatcima deterdženta. Očistila ju je uređajem s rotirajućom četkom s različitim nastavcima, koji je nabavila za 18,99 funti, odnosno oko 160 kuna, za koju se u reklami tvrdi da čisti 25 puta brže nego što to možemo obaviti ručno.

Dakle, korištenjem četke 'SonicScrubber', gospođa Hintch skinula je svu prljavštinu s ladice svoje perilice. No, kaže kako si, ako nemate tu četku, možete pomoći i običnom starom rotirajućom četkicom za zube.

To je dosadan posao, no vrijedi ga obaviti povremeno, jer ćete tako dulje održati perilicu ispravnom i očistiti je od bakterija koje bi se mogle zadržavati na odjeći, uključujući salmonelu i E.coli, kaže stručnjakinja za čistoću doma, a prenosi The Sun. 

Odlična mješavina koju možete koristiti za to je kombinacija bijelog octa i sode, koja je učinkovita i za pranje same unutrašnjosti perilice.

Najčitaniji članci