Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

Otkrivamo top 9 trikova za ljepotu slavne Marilyn Monroe

Otkrivamo top 9 trikova za ljepotu slavne Marilyn Monroe

Od crvenih usana do raskošnih plavih kovrča, ova je glumica bila i ostala ultimativna ikona ljepote. Donosimo vodič njezine njege, koja je bila impresivna, jer ljepotica je znala da je to jako bitno

VIDEO

Imala je blijedu put koju je čuvala tijekom čitave godine. I to je samo jedan od načina na koji se Marylin Monroe, čijoj se ljepoti divimo i danas, brinula o vlastitoj mladolikosti.

1. Klonila se sunca

- Ne volim previše tamnu kožu, volim biti prava, svijetla plavuša - komentirala je glumica, iako je u to doba u Kaliforniji hit bila preplanula koža. Željela je imati prirodnu, alabasternu put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

2. Voljela je vrlo specifičnu nijansu plave boje za kosu

Kod frizera Merlinka bi zatražila boju koja je nosila naziv - 'bijela jastučnica'. Naime, prema autorici Pameli Keogh, Monroe je izbjeljivala kosu svaka tri tjedna kod frizerke Pearl Porterfield (koja se također brinula za kosu glumice Jean Harlow) i frizera Kennetha Battellea. Kako bi izbjegla previše pranja (što može utjecati na boju), koristila je improvizirani suhi šampon, odnosno baby puder. Nanosila ga je svaka dva dana kako bi joj kosa izgledala svježe.

Spas za neurednu šminku: Na suhu kožu prvo dodajte sloj ulja
Spas za neurednu šminku: Na suhu kožu prvo dodajte sloj ulja

3. Sjajan trik za punašne usne

Njezin bi vizažist nanio do pet različitih crvenih nijansi – tamnije, blistave crvene izvana i svjetlije prema unutra – kako bi stvorio dojam  veličine i punašnosti. Ovo je uistinu praktičan savjet kojim se vizažisti koriste i danas.

4. Cijenila je 'beauty sleep'

Monroe je spavala pet do deset sati, a nedjeljom se rastezala po par sati u krevetu. Uživam u svakom trenutku pospanosti, izjavila je za magazin Pageant, piše Vogue.

5. Spavala je gola

Smatrala je da joj pidžame i odjeća ometaju san, pa je u jednom od intervjua otkrila da u krevet nosi samo - parfem.

Priprema za sve hladnije dane: Pravilna njega osjetljivih usana
Priprema za sve hladnije dane: Pravilna njega osjetljivih usana

6. Ledene kupke

Već u to vrijeme sportaši su imali posebne rituale kao što su tuširanje i kupke s ledom. I Marylin je shvatila važnost ovog načina kupanja, jer bi joj koža nakon toga bila utegnuta i čvrsta.

7. Njega kože

Tada vrlo popularni mađarski dermatolog Erno Laszlo brinuo se o njezinoj koži. Pripisao joj je rutinu njege za dan i noć, s nekim razlikama. Njezina večernja rutina njege kože započela je uljnim čišćenjem, uz Erno Laszlo Active Phelityl ulje, zatim je nanijela Active Phelityl kremu i isprala je. Završila je s Controlling Lotionom. Svi ovi proizvodi dostupni su i danas.

Imam skoro 40 godina, ali sad izgledam mlađe nego u 20-ima
Imam skoro 40 godina, ali sad izgledam mlađe nego u 20-ima

8. Poseban sjaj kože uz maslinovo i vazelin

Dok danas volimo highlighter, Monroe je nanosila nešto drugo, no za sličan efekt. Naime, ispod pudera stavljala je sloj vazelina, koji je koži davao poseban sjaj. Voljela je i cold kreme koje su imale visoki postotak sastojaka za obnovu kože. Nanosila je i maslinovo ulje, za dodatnu mekoću kože.

9. Utezima do lijepih grudi

Nije bila obožavateljica vježbanja 'jednostavnu rutinu za 'učvršćivanje poprsja', izjavila je u jednom od intervjua. Naime, podizala bi utege od po pet kilograma iznad glave po 15 puta, krećući iz položaja 'raširenih ruku'. Bio je to njezin jutarnji ritual te općenito jedini koji uključuje vježbanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'