Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Otpustite kočnice, napokon se pokrenite i riješite probleme

Otpustite kočnice, napokon se pokrenite i riješite probleme
1

Pogledate li na problem koji vas već dulje muči s druge strane, moglo bi vas iznenaditi kako je lako zavarati samog sebe i napokon se pokrenuti naprijed

VIDEO

Nezadovoljni ste i nemirni, htjeli biste mnogo, ali uspijevate malo. Ništa, strašno, to vrijedi za većinu ljudi. Uvijek postoji niz dobrih i loših razloga zbog kojih nismo ostvarili nešto što smo si zacrtali, a što stalno izvlačimo kao transparent kojim mašemo drugima, najčešće onima najbliskijima, pred nosom. Toliko isprika imate, a sada smo svi dodali tom popisu još i globalnu krizu protiv koje se, Bože moj, ništa ne može. 

No je li doista tako? I nije li ipak jedina kočnica ona u vama, a rješenje može biti u promjeni kuta gledanja na problem. Ali, razmislite i tako, možda to i nije kočnica nego racionalna granica koja vam zapravo pokazuje da to nešto što niste napravili zapravo i ne bi bilo dobro za vas ili vas ne bi veselilo toliko koliko se čini dok vam je izvan dosega. Ako ipak doista nešto želite, izađite iz rova koji ste si iskopali stalnim isprikama uz nekoliko jednostavnih savjeta čiju je učinkovitost u praksi testirao psiholog s 40-godišnjim iskustvom rada s ljudima u problemima Robert Taibbi. 

Žene se često žale prijateljicama da im supruzi premalo pomažu, a kad im to prigovore, ne dobiju čak ni uljudan odgovor.  Prijateljice im to ne kažu, ali misle u sebi kako su si za takav poredak stvari same krive - tako su postavile pravila igre jer su zapravo željele imati sve u kućanstvu pod svojom kontrolom. Vidjele bi to i same kad bi se mogle udaljiti korak od svojeg problema. Katkad se osjećamo nemoćno i potišteno, te pomislimo kako bismo uz više energije mogli mnogo više. 

Rješenje problema može biti da uprete raditi više i s vremenom ćete se osjećati bolje. Ako pak uz prestanak pušenja vežete i mršavljenje i želju da se dovedete u bolju formu, priđite problemu s druge strane i najprije pojačajte intenzitet vježbanja pa ćete uz to mršaviti i lakše prestati puštiti jer će vas pušenje u jednom trenutku sputavati u daljnjem napretku. Ako vam previše kritičan šef kvari radost rada i smatrate da ste zbog njega manje produktivni, pokušajte biti produktivniji pa će vam i kritike manje značiti, a može vam se otvoriti i spektar novih poslovnih mogućnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ružni događaji iz djetinjstva mnogima su prepreka za stvaranje odnosa s više povjerenja, a izlaz je u tome da s više povjerenja gradite odnose s drugima pa će i prošlost prestati biti jako važna. Također, umjesto da se naljutite na partnera kad vas nakon naporna dana pokušava nagovoriti na malo maženja, okrenite ploču i, umjesto da se ljutite na partnera što vas nagovara počnite uživati u intimnostima. 

Prema tom modelu pokušajte pristupiti i ostalim problemima s druge strane. Umjesto da se osjećate loše što nešto ne radite, počnite više raditi i iznenadit će vas kako ćete se brzo osjećati bolje. Razbijte negativnu naviku reagiranja pozitivnim djelovanjem, a kako se ne biste obeshrabrili ako odmah ne bude rezultata, počnite s nečim lakšim i prepreke zaobiđite radeći najprije nešto što volite pa postupno napredujte prema težem.  

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje