Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Ova hrana jača libido i pomaže parovima da brže dobiju dijete

Ova hrana jača libido i pomaže parovima da brže dobiju dijete
1

Čak 500 parova bilježilo je što jedu i koliko su seksualno aktivni, i tako godinu dana, a istraživači su te podatke usporedili sa vremenom koje je bilo potrebno da dođe do trudnoće

VIDEO

Konzumiranje hrane iz mora može pomoći parovima da brže dođu do trudnoće, navedeno je u novoj studiji Sveučilišta Harvard. Također, tvrde da parovi koji jedu takvu hranu, obično češće prakticiraju seksualne odnose.

Ranije studije pokazale su da konzumacija ribe s visokim udjelom omega-3 kiselina, kao što su losos i tuna, povisuje razinu progesterona u tijelu, poboljšavaju kvalitetu sperme i skraćuju vrijeme potrebno za trudnoću.

8 razloga zašto žena izbjegava seks: Ne smijete ih ignorirati...
8 razloga zašto žena izbjegava seks: Ne smijete ih ignorirati...

Istraživači su proučili 500 parova kroz studiju koju su nazvali "Longitudinal Investigation of Fertility and the Environment (LIFE)" (Longitudinalno istraživanje plodnosti i okoliša). Parovi su bilježili unos morske hrane i seksualnu aktivnost kroz godinu dana, a istraživači su te podatke usporedili sa vremenom koje je bilo potrebno da dođe do trudnoće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rezultati su pokazali da je kod 92 posto parova, koji su jeli morsku hranu više od dva puta tjedno, do trudnoće došlo nakon 12 mjeseci u usporedbi sa 79 posto onih koji su konzumirali takvu hranu rjeđe. Osim toga, parovi koji su pojeli osam ili više porcija morske hrane tijekom menstrualnog ciklusa, češće su vodili ljubav - 22 posto učestalije od ostalih.

Osim toga, otkrili su da, ako partneri jedu takvu hranu istog dana, tada su izgledi za seks 39 posto veći u odnosu na one koji taj dan uopće nisu jeli morsku hranu.

- Jedno od iznenađujućih otkrića je to da je unos kod muškaraca jednako važan kao i kod žena - rekla je dr. Audrey Gaskins, znanstvena suradnica na Harvardu za Daily MailDodala je da ribe i školjke, osim važnih omega-3 masnih kiselina, sadrže i cink, a taj mineral poboljšava broj spermija i njihovu pokretljivost.

Dr. Gaskins kaže kako istraživači nisu bili sigurni koja je povezanost između unosa morskih plodova i povećane seksualne aktivnosti.

- Postoji popularno uvjerenje da plodovi mora mogu biti afrodizijak, ali zaista nema dokaza koji bi to sugerirali - pojasnila je. Dodala je kako želi da istraživački tim za buduće studije prati potrošnju morskih plodova kod parova koji su neplodni.

Provjerite kvalitetu sperme kod kuće

Na tržištu postoji kućni test za spermu. Zove se SwimCount, a promjenom boje pokazuje da li je broj pokretnih spermija (dobrih plivača potrebnih za oplodnju) ispod ili iznad razine koja se po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji naziva normalnom. Proizvođač tvrdi da je 96 posto točan.

Pun mjesec utječe na ženski libido i plodnost, a i na frizuru
Pun mjesec utječe na ženski libido i plodnost, a i na frizuru

Pokaže li se da je kvaliteta sperme ispod normalne razine, to je znak da muškarac treba posjetiti stručnjaka zbog daljnjih pretraga, odnosno testiranja plodnosti. Mala količina spermija ili njihova loša kvaliteta uzrok su neplodnosti kod otprilike 20 posto muškaraca.

VIDI OVO! Što za roditelje znači pojam 'savršeno dijete'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara