Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Ova mama zna kako uštedjeti na božićnim poklonima: Kupuje ih čak 11 mjeseci unaprijed!

Ova mama zna kako uštedjeti na božićnim poklonima:  Kupuje ih čak 11 mjeseci unaprijed!

Annette Bradley (38), mama iz Burnleyja u državi Lancashire, voli uštedjeti svaki novčić. Ona poklone za Božić kupuje 11 mjeseci unaprijed, većinom kada su rasprodaje u siječnju

Annette kaže da time uštedi mnogo novca, a poklone počinje kupovati u siječnju. Do sada je kupila već nekoliko poklona i zamotala ih kako bi bili spremni za ovogodišnji Božić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

ukrasni papir - eko pokloni 03:20

Ona inzistira na tome da njezin suprug Matthew (45) i njihovo troje djece, Katie (17), Harley (15) i Annabeth (11), svoje božićne želje napišu 11 mjeseci ranije, tako da ona unaprijed može planirati i pratiti sniženja.

Njezin blagdanski budžet iznosi 2.000 funti (17.555 kn), a do sada je potrošila oko 90% budžeta.

- Glavne poklone kupujem nakon što sve isplaniram ili dan nakon Božića. Pitam ih što žele. Rijetko promijene mišljenja. Devet puta od deset dobiju ono što traže. Moja djeca znaju da nema Djeda Božićnjaka. Poklone odmah zamotam pa ih spremim. Svugdje ih ima, u mom ormaru, kod moje svekrve, u kuhinjskim ormarićima... Moj suprug i djeca misle da sam luda, ali kupujem poklone za 23 djece te sam tako spremna za Božić, a sada je tek veljača. Ja sam organizirana osoba, a i moram biti organizirana jer moja djeca imaju autizam. Tako smo oduvijek imali neku rutinu - kaže Annette.

 

Ona kaže kako joj kupovanje poklona unaprijed smanji stres tijekom blagdanske sezone te da u Božiću uživa bez stresa i panične kupnje u zadnji tren. 

- Kada se svi ostali u studenom žure kupovati poklone ja se ne moram brinuti. Nikad ne kupujem stvari po punoj cijeni, osim ako to ne moram. Prije sam znala kupovati po punoj cijeni pa bi ih u drugoj trgovini našla za puno jeftinije. Međutim, ove godine zbog cijele situacije nisam imala priliku ići u trgovine i tražiti popuste - objašnjava Annette.

Puno ćete uštedjeti ako znate u koje doba godine trebate kupovati, kaže Annette.

Iako obitelj i prijatelji misle da pretjeruje, organizirana Annette vjeruje da je uštedjela mnogo novca ranom kupovinom.  

Kaže da ne bi mogla razmaziti svoju djecu na Božić kada bi krenula kupovati poklone u studenom i vjeruje da je unaprijed planirana kupnja odlična investicija.

- Planiranje unaprijed znači da u studenom neću potrošiti sav novac, a da to moram učiniti, djeca ne bi dobila toliko poklona. Ostatak godine ne dobivaju toliko poklona pa ih je lijepo počastiti na Božić - govori ova uistinu organizirana mama za Daily Mail.