Lifestyle

Komentari 0

Ova nijansa zelene savršeno će se uklopiti u bilo koji prostor

Ova nijansa zelene savršeno će se uklopiti u bilo koji prostor

Nova hit boja za uređenje doma je 'sage' zelena ili boja kadulje. sve više zamjenjuje klasičnu bijelu boju u domovi zato jer se na nju može kombinirati bilo koja boja, najčešće boja lavande

Iako proljeće uvijek priziva pastelne nijanse, poput nježne ružičaste, sage zelena odiše jednostavnošću i čistoćom, pa nevjerojatno osvježava svaki prostor. Njena je prednost što se lagano uklapa u svaki interijer, a još se lakše kombinira s ostalim bojama. Oni manje hrabri uvijek mogu početi s detaljima u ovoj zanimljivoj boji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

No svima je dobro poznato da manje više sve nijanse zelene djeluju vrlo opuštajuće, pa ta boja ne bi trebala ostati samo na detaljima. Ona je pojam zdravlja i čistoće, umanjuje stres i opušta. Hladnije pastelne boje poput zelene i ljubičaste čine prostor prozračnim i daju dojam urednosti, pa ništa manji efekt neće izostati ako odaberete zanimljivu sage zelenu. Odlično izgleda u kombinaciji sa sobnim biljkama, laska joj i drvo, a posebnu čar ima ako je spojite sa zlatnim detaljima. 

Iskoristite ovu ideju u kupaonici koja žudi za promjenom i iznenadit ćete se s glamuroznim izgledom. U spavaćoj sobi djelovat će opuštajuće i smirujuće, pa nije loš izbor za sve koji teško tonu u san. 

A ako želite unijeti dozu elegancije i profinjenosti u svoj dom, odaberite tamniju nijansu zelene. 

Prirodno je najljepše

Možda ste ljubitelj retrostila iz 50-ih i želite urediti svoj dom u tom stilu. Mint zelena bit će idealan izbor za to. O kojemu god stilu uređenja je riječ, različita nijansa zelene naći će svoje mjesto u njemu. Tako će, npr., svijetla boja zelene jabuke ostaviti dojam svježine i nju je najbolje koristiti u modernim prostorima.

Tapecirani namještaj i drugi tekstilni elementi na tržištu se često mogu naći u raznim nijansama zelene. Slobodno se možete poigrati s više različitih nijansi zelene u istom prostoru. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinirate s drugim bojama, da ipak ne biste pretjerali. Biljke s velikim zelenim listovima u najprirodnijem će obliku unijeti zelenu boju u vaš dom i oplemeniti prostor. Nemojte ih zaboraviti.

Kad je u pitanju odabir tona zelene boje za određenu prostoriju, dobro je znati da će tople žuto-zelene nijanse najbolje odgovarati u kuhinji i hodniku. Hladniji plavozeleni tonovi bit će idealan izbor za spavaću sobu i dnevni boravak. Za koji ćete se omjer zelene u prostoru odlučiti, ovisi o vašem izboru. Možete obojiti sve zidove ili samo jedan, onaj najistaknutiji.