Lifestyle

Komentari 14

Ova pekarnica prodaje peciva u obliku penisa u gay četvrti u Parizu - posao im je procvjetao

Ova pekarnica prodaje peciva u obliku penisa u gay četvrti u Parizu - posao im je procvjetao

Richard Legay vlasnik je pariške gay pekarnice koja osim slasnih pekarskih delicija prodaje kruh u obliku penisa kojeg je Richard nazvao 'la baguette magique' ili čarobni baget

Pariška pekarnica 'Legay Choc' koja se nalazi u srcu Maraisa, proizvodi proizvode u malo drugačijem obliku nego što to rade tradicionalne francuske pekarnice. Umjesto jednostavnog oblika bageta, vlasnik Richard Legay stvara baget u obliku penisa, koji ima naziv 'la baguette magique' što bi u prijevodu značilo čarobni baget. Proizvode i druge slastice u tom obliku.

POGLEDAJTE VIDEO: Recepti Ivana Pažanina

U ovoj pekarnici se događa prava čarolija

- Jedini sam pekar u Parizu i Francuskoj koji je stvorio 'la baguette magique' u obliku penisa. Posebnost naše pekarne je u tome što izrađujemo tradicionalne francuske bagete koje smo odlučili malo izmijeniti, na zabavan ali nestašan način - rekao je vlasnik Richard za The culture trip.

Svaki baget je s vanjske strane hrskav, a iznutra je mekan. On je savršen za preljev od maslaca ili za džem.

- Svaka pekarnica u Parizu ima svoj specijalitet ali postoji samo jedna poput Legay Choc - rekao je Richard.

Podrijetlo Legay Choc

Richard koji dolazi iz duge linije pekara, nikada nije želio ući u tu profesiju. Odrastao je u pekarnicama, a iz prve ruke svjedoči kako je dugotrajno i teško voditi posao s hranom. 

Njegov otac upravljao je pekarnicom u Nantesu (gradu zapadno od Pariza), pored vrata vojne baze. Ondje je često primao šaljive molbe od vojnika da izradi 'riskantne' bagete. To je postala šala u obitelji Legay.

- Jednog dana brat me zatražio da stvorim svoju originalnu pekaru s nestašnim proizvodima. I rekao sam mu: 'To je vrlo teško u Nantesu. Ako to želimo učiniti, učinimo to u Parizu' - rekao je Richard.

Tako su Richard i njegov brat zajedno pokrenuli svoju nesumnjivo avangardnu ​​pekarnicu, smjestivši je uz usku ulicu Marais koja se nalazi u gay četvrti u Parizu.  

- Stranci misle da su Parižani stvarno dosadni, i previše ozbiljni, ali to apsolutno nije tako. Parižani nisu takvi. Da su takvi, mislim da ne bih prodavao toliko čarobnih bageta - rekao je Richard.

Uz 'la baguette magique', Legay Choc nudi i  kolače s malinama, čokoladne brioše i slično.

Iako sigurno nema pogrešnog načina da pojedete ovaj čarobni baget, Richard preporučuje da bi trebali blago otrgati kuglice, nježno ih umočiti u šalicu crne kave kako bi upili dodatni okus, a zatim ih treba pojesti. Tvrdi da je potrebno iskusiti svaku zalogaj.

Gay ponos je u srcu Legay Choc

Za Richarda, njegova je pekarnica više od običnog veselog mjesta za mještane koji mogu kupiti kruh. To je prilika da se izrazite.

- Otvaranje ove pekare, gay pekare, pomoglo mi je da izađem pred sve ljude oko mene, moju obitelj, i kažem im da sam gay - kaže Richard.

Najčitaniji članci