Lifestyle

Komentari 2

Ove biljke mogu preživjeti čak i u najmračnijim prostorijama

Ove biljke mogu preživjeti čak i u najmračnijim prostorijama

Gospin vlasak bolje uspijeva zimi, ali dok nije u grijanoj prostoriji. Kraljevska begonija voli sjenovita mjesta no treba biti okrenuta prema sjeveru

Kada birate biljku, dobro se informirajte o tome koji su uvjeti za održavanje potrebni i možete li ih ispuniti. One mogu privući lijepim izgledom, ali to ništa ne vrijedi ako propadnu jer ih ne možete uzdržavati.

Ove biljke su lijepe, a ne treba im puno svjetlosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Gospin vlasak

To je lijepa i nježna paprat s fino razgranatim lišćem koja se uzgaja kao sobno cvijeće. Bolje uspijeva zimi, ako je ne držite u grijanoj prostoriji. Dovoljna joj je temperatura od 10 stupnjeva pa na više. Treba je prskati jednom dnevno, a pomoći će i zdjelica s vodom koju ćete staviti u cvjetnjak.

2. Kraljevska begonija

Ima lijepe listove u bojama od ružičaste do zagasitocrvene, zelene i zagasitosmeđe. Voli sjenovita mjesta, a treba biti okrenuta sjeveru. Smije biti u prostoriji do 15 Celzijevih stupnjeva. 

U vrijeme rasta i razvoja, biljku zalijevajte obilnije, a kasnije smanjite zalijevanje. Vlažite zrak oko nje i pazite da kapljice ne padnu na listove.

3. Menta

Biljke mente rastu inače rastu u vlažnim, ali zasjenjenim prostorima, poput jezera i rijeka. Mogu rasti u različitim uvjetima, pa će lako uspjeti i kod kuće.

Kako ne bi uvenula zalijevajte je najmanje jednom dnevno. Za vrijeme najvećih ljetnih vrućina, čak i dvaput na dan. 

Osim što lijepo izgleda, može biti i veoma korisna. Koristite je kao začin, a od nje možete raditi i čaj. Isto tako, ima specifični miris mentola koji djeluje osvježavajuće i umirujuće

4. Švedski bršljan 

On u biti nije vrsta bršljana, iako se tako zove. To je brzorastuća biljka koja dobro funkcionira u visećim posudama. Mnogi je smatraju odličnom biljkom za početnike jer uspijeva u različitim vrstama tla, s neredovitim zalijevanjem, te u raznim svjetlosnim uvjetima.

Može preživjeti u djelomičnoj sjeni, a voli i ambijentalno svjetlo.

5. Mahovina

One su jedne od najstarijih kopnenih biljaka koje žive u našem vremenu. Za ugodan život trebaju vlagu i malo svjetla. Prekrasno izgledaju u okrugloj vazi ili zdjeli.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci