Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ove biljke mogu preživjeti čak i u najmračnijim prostorijama

Ove biljke mogu preživjeti čak i u najmračnijim prostorijama
1

Gospin vlasak bolje uspijeva zimi, ali dok nije u grijanoj prostoriji. Kraljevska begonija voli sjenovita mjesta no treba biti okrenuta prema sjeveru

Kada birate biljku, dobro se informirajte o tome koji su uvjeti za održavanje potrebni i možete li ih ispuniti. One mogu privući lijepim izgledom, ali to ništa ne vrijedi ako propadnu jer ih ne možete uzdržavati.

Ove biljke su lijepe, a ne treba im puno svjetlosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

1. Gospin vlasak

To je lijepa i nježna paprat s fino razgranatim lišćem koja se uzgaja kao sobno cvijeće. Bolje uspijeva zimi, ako je ne držite u grijanoj prostoriji. Dovoljna joj je temperatura od 10 stupnjeva pa na više. Treba je prskati jednom dnevno, a pomoći će i zdjelica s vodom koju ćete staviti u cvjetnjak.

2. Kraljevska begonija

Ima lijepe listove u bojama od ružičaste do zagasitocrvene, zelene i zagasitosmeđe. Voli sjenovita mjesta, a treba biti okrenuta sjeveru. Smije biti u prostoriji do 15 Celzijevih stupnjeva. 

U vrijeme rasta i razvoja, biljku zalijevajte obilnije, a kasnije smanjite zalijevanje. Vlažite zrak oko nje i pazite da kapljice ne padnu na listove.

Raskošne tropske biljke koje rastu i u gradskim stanovima
Raskošne tropske biljke koje rastu i u gradskim stanovima

3. Menta

Biljke mente rastu inače rastu u vlažnim, ali zasjenjenim prostorima, poput jezera i rijeka. Mogu rasti u različitim uvjetima, pa će lako uspjeti i kod kuće.

Kako ne bi uvenula zalijevajte je najmanje jednom dnevno. Za vrijeme najvećih ljetnih vrućina, čak i dvaput na dan. 

Osim što lijepo izgleda, može biti i veoma korisna. Koristite je kao začin, a od nje možete raditi i čaj. Isto tako, ima specifični miris mentola koji djeluje osvježavajuće i umirujuće

4. Švedski bršljan 

On u biti nije vrsta bršljana, iako se tako zove. To je brzorastuća biljka koja dobro funkcionira u visećim posudama. Mnogi je smatraju odličnom biljkom za početnike jer uspijeva u različitim vrstama tla, s neredovitim zalijevanjem, te u raznim svjetlosnim uvjetima.

Može preživjeti u djelomičnoj sjeni, a voli i ambijentalno svjetlo.

Kućne biljke obožavaju koru od banane, ustajalo pivo, mlijeko
Kućne biljke obožavaju koru od banane, ustajalo pivo, mlijeko

5. Mahovina

One su jedne od najstarijih kopnenih biljaka koje žive u našem vremenu. Za ugodan život trebaju vlagu i malo svjetla. Prekrasno izgledaju u okrugloj vazi ili zdjeli.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...