Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ovih 10 trikova će vam pomoći da bolje izgledate na fotkama

Ovih 10 trikova će vam pomoći da bolje izgledate na fotkama
7

Za bolje rezultate, usmjerite lice prema izvoru svjetla ili izađite van u vrijeme zalaska sunca. Okrenite tijelo blago prema fotoaparatu, s jednom nogom ispred druge i jednim ramenom bliže fotografu

VIDEO

Postoji nekoliko trikova koje možete upotrijebiti ako želite dobro izgledati na fotkama, odnosno na selfijima i profilnim slikama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka švedski muzej selfija VIDEO

Pazite na rasvjetu restorana i barova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su ovo sjajna mjesta za zabavu i piće, nisu idealno mjesto za snimanje. Gornja rasvjeta, poput one u većini prostorija, pridonosi izgledu neravne kože i podočnjaka. Za bolje rezultate, usmjerite lice prema izvoru svjetla na fotografiji. Još bolje, izađite van u vrijeme zalaska sunca radi malo prirodnog osvjetljenja.

Osam navika zbog kojih možete izgledati starije nego što jeste
Osam navika zbog kojih možete izgledati starije nego što jeste

- Osvjetljenje u sumrak stvarno laska - kaže američki fotograf Jack Guy, objašnjavajući kako sunce baca manje sjene prema dolje, tako da na fotografiji nećete imati podočnjake. Umjesto toga, osvjetljava područje ispod očiju i tako izgledate mlađe.

Ugledajte se na slavne osobe

Za klasičnu pozu bez greške, okrenite tijelo blago prema fotoaparatu, s jednom nogom ispred druge i jednim ramenom bliže fotografu. Kad ste suočeni s kamerom, tijelo ima tendenciju izgledati šire, stoga ova poza osigurava da vas kamera uhvati pod najboljim kutom. Ispravite držanje - trbuh unutra, stražnjica zategnuta, ramena zabačena, kralježnica ravna.

Pokažite svoje najbolje lice 

Što se tiče šminke, najbolje je da je ona lagana, osobito podloga. Lice s bilo kakvom monotonom podlogom izgledat će blijedo i 'ljepljivo' na fotografijama, ističe Morgen Schick, stručnjakinja za ljepotu iz New Yorka.

Za prirodniji izgled Schick predlaže korištenje korektora samo na crvenim mrljama, nesavršenostima i sjenovitim područjima. Dodajte toplo rumenilo na obraze i nijansu bobičastog voća na usne. Nenašminkane usne mogla bi isprati bljeskalica fotoaparata.

Osvježite kosu

Kako biste kosi na brzinu dali volumen, okrenite je naopako i protresite prstima kroz pramenove. Kad ju okrenete natrag, ostat ćete s nesavršenim i raščupanim izgledom koji će se na fotografijama činiti teksturiranim. Za još veći volumen, skupite ju u opušteni čvor u trenucima prije fotografije, potom ju pustite i brzo pošpricajte suhim šamponom.

Tri pogreške zbog kojih odjeća na vama može izgledati jeftino
Tri pogreške zbog kojih odjeća na vama može izgledati jeftino

Pokaži svoju lijevu stranu

U studiji Sveučilišta Wake Forest, istraživači su otkrili da je lijeva strana lica općenito privlačnija od desne strane. Za potrebe studije, sudionici su zamoljeni da ocijene fotografije 10 muških i 10 ženskih lica, kako u izvornom tako i u zrcalnom obliku. Fotografije koje pokazuju lijevu stranu ocijenjene su kao 'ugodnije' od onih s desne strane. Istraživači su rekli da njihovi rezultati upućuju na to da lijevi obrazi ljudi pokazuju veći intenzitet emocija, što drugi smatraju estetski ugodnijim.

Ispravite kutove

Ako se fotografirate u sjedećem položaju, zamolite fotografa da snimi fotografiju odozgo. Kada nagnete lice prema gore u susret kameri, čeljust će izgledati izraženije. Za fotografiju na kojoj stojite, tražite da bude snimljena iz nižeg kuta. Uz ovaj trik izgledat ćete duže i mršavije, rekla je modna blogerica Chriselle Lim.

Stilizirajte se 

Odjeća za kameru ne bi trebala imati uzorke, a poželjno je težiti dugim linijama i stegnutom struku. Da biste postigli ovaj izgled, pokušajte odjeću opasati tankim remenom ili obucite suknju A-kroja. Ako u kadru držite torbu, neka bude proporcionalna, nikako prevelika, ili je izostavite iz kadra. Ako si želite dodati visinu, držite se tanke pete. Također, blejzer i potpetice uvijek izgledaju uglađeno i šik.

Grupno snimanje

U idealnoj grupnoj snimci svi će biti različito raspoređeni, a ako možete, nemojte biti osoba najbliža kameri. Taj će član grupe uvijek izgledati veći od ostalih.

Proučite svoju omiljenu fotografiju

Kako biste poboljšali kvalitetu budućih fotografija, pažljivo pogledajte snimke iz prošlosti na kojima mislite da ste izgledali najbolje. Proučite koji vam je bio najbolji kut i kako ste bili stilizirani. Vjerojatno ćete vidjeti da ste se smijali ili dobro zabavljali. Snimanje nekoga kada je opušten ili najživlji obično daje najbolje rezultate.

Trikovi za besprijekoran izgled uz koje ćete izgledati kao diva
Trikovi za besprijekoran izgled uz koje ćete izgledati kao diva

Učinite to kada se smiješite

Za prirodniji izgled zamijenite riječ 'cheese' s 'money'. Čvrsti zvuk natjerat će kutove usta prema gore i dati boru oko oka, što oboje daje realističniji osmijeh. Još bolje, prisjetite se neke sretne uspomene i nasmijte se u kameru. Kada to učinite, fotografija će pokazati animirani osmijeh. Za zadivljujući pogled pokušajte zatvoriti oči, a zatim ih polako otvoriti neposredno prije snimanja fotografije, donosi Reader's Digest.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku