Ovih 5 stvari djeca će uvijek pamtiti o svojim roditeljima | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 95

Ovih 5 stvari djeca će uvijek pamtiti o svojim roditeljima

Ovih 5 stvari djeca će uvijek pamtiti o svojim roditeljima
1

Djeca pamte puno toga i ono što dožive u djetinjstvu uvelike oblikuje njihov odrasli život i odnos prema sebi i drugima. No ovih pet stvari uvijek će pamtiti o svojim roditeljima

VIDEO

1. Trenutke kada su se zbog vas osjećali sigurnima (ali i nesigurnima)

Djeca su izrazito osjetljiva i dok su mali neprestano osjećaju potrebu da budu zaštićeni. Vaša djeca sigurno će pamtiti kako ste tjerali čudovišta ispod kreveta i grlili ih nakon noćnih mora, piše Time. Ali sjećat će se i trenutaka kada ste vikali na njih, a niste imali pravo. To su trenuci kada će se vaš karakter pretvoriti u čudovište kojeg se boje. 

2. Trenutaka kada ste im se potpuno posvetili

Kažu da kada vas dijete stalno zove da se igrate s njime, da premalo dobiva roditeljske pažnje. Kada ostavite sve, i suđe i veš i mobitel i posvetite se svom djetetu, ono će to osjetiti. Igrat ćete se s njim. Radit ćete nešto s njim. To su trenuci kada ćete stvoriti uspomene. Njihove uspomene kojih će se vjerojatno sjećati cijeli život. 

3. Način na koji se ophodite sa svojim supružnikom

Najbolji način da dijete naučite što je ljubav je da se prema svom partneru odnosite s ljubavlju i poštovanjem. Način na koji postupate s njim duboko će utjecati na njihovo ponašanje u paru u budućnosti. Vi mu postavljate standard što je normalno, prihvatljivo i neprihvatljivo ponašanje. 

4. Vaše riječi potpore ali i kritike

Sve glasnije dječji psiholozi ističu da stalno govorenje "bravo" ne pomaže djeci. Dapače. Može im i naštetiti. Ali nije dobro da riječi potpore, podrške i poticaja izostaju. To su riječi koje ih guraju, jačaju njihovo samopouzdanje i vjeru da mogu ostvariti ono što žele. 

Vaša kritika će im se možda još više usjeći u pamćenje. To su riječi koje bole i ako budete grubi, utjecat će na njihov odnos prema vama i samima sebi. Iako je vaš zadatak da formirate djecu, čak i ako imate kritiku, radite to s riječima punima ljubavi i ohrabrenja. 

5. Vaše obiteljske tradicije

Način na koji slavite Božić vjerojatno će biti način na koji će i vaše dijete kada odraste željeti slaviti. Kroz obiteljske tradicije ono stječe lijepe uspomene koje želi ponavljati. Uostalom, djeca vole predvidljive stvari. Sami stvorite svoje tradicije slavljenja rođendana, tjednih izleta, godišnjih odmora i sl. i pobrinite se da to ostanu lijepe uspomene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 95

VIDEO

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?
DUUUUUGI POPIS

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?

Jedan pomalo frustrirani muškarac odlučio je zabilježiti sve razloge zbog kojih je supruga odbila seks s njim, a izgleda da nije jedini s ovakvim problemima u spavaćoj sobi

4 najhrabrija znaka Zodijaka
MOĆNI SU

4 najhrabrija znaka Zodijaka

Radi se o specifičnim karakteristikama koje krase neke znakove, oni se izuzetno dobro snalaze u situacijama koje zahtijevaju brzo donošenje odluka
Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta
ZNA ŠTO ŽELI

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta

Danyelle Noble kaže da je uvijek bila sretna sama i unatoč tome što želi vezu, nije spremna pristati na bilo koga, čak ni na vezu za jednu noć samo zbog seksa