Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ovih 8 koraka dovest će vaše božićno drvce do savršenstva

Ovih 8 koraka dovest će vaše božićno drvce do savršenstva

Ako ste se ikad divili božićnom drvcu u nekom časopisu ili trgovačkom centru sada možete naučiti kako se to radi od Katalin Callahan, dizajnerice interijera

Katalin, iz Baltimorea u SAD-u, na Instagramu prati više od 104.000 ljudi koji obožavaju gledati kako ona dekorira dom uoči blagdana. Najdraži dio za nju je ukrašavanje božićnog drvca i ona točno zna kako ga stilizirati tako da izgleda poput onoga iz časopisa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

01:25

- Stvaranje lijepog drvca moj je najdraži postupak. Najvažnije je odabrati savršeno drvce. Bez obzira koje ukrase odaberete - rekla je Katalin za Mirror.

Što vam je potrebno za stvaranje 'savršenog' božićnog drvca?

Prilikom ukrašavanja Katalin koristi puno različitih predmeta - od kuglica do vrpci i lažnog cvijeća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katalin (@designbykatalin)

Ovo su njeni 'must-have' proizvodi:

1. 15 centimetara široka zlatna ili bijela vrpca
2. Osam do 10 velikih staklenih ukrasa
3. 60 - 75 zlatnih ukrasa srednje veličine, ili boje šampanjca (oko 10cm)
4. 20 malih ukrasa
5. Cvijeće božićne zvijezde od zlatnog baršuna ili boje šampanjca (10 do 12 komada)
6. Zlatni ili bijeli božićni stolnjak
7. Za vrh: zvijezda ili anđeo 

Količine na ovom popisu su ono što Katalin koristi na vlastitom drvcu. Vi ćete ih trebati prilagoditi ovisno o veličini vašeg drvca.

Kako izgleda njezin postupak ukrašavanja?

Katalin je svoj postupak ukrašavanja božićnog drvca podijelila u osam jednostavnih koraka koje možete slijediti.

Korak 1.: Razbarušite svoje drvo

Odvojite grane i razdvojite ih u više smjerova. Radite to u više slojeva. Kada završite prvi sloj, dodajte lampice i sakrijte ih u sredinu grana. Upalite ih drvca i nastavite isto tako raditi, sloj po sloj, dodajući još lampica.

Korak 2. : Dodajte vrpce

Dodajte vrpce nasumično u različitim smjerovima i duboko u stablo. Stvorit ćete puniji izgled. Kako biste osigurali da vam vrpce ne padnu probajte ih s nečim pričvrstiti.

Korak 3.: Cvijeće

Pomiješajte zlatno cvijeće s cvjetovima u boji. Slažite ih u cik-cak. Uvijek se odmaknite kako biste provjerili jesu li uravnoteženi i jesu li razmaci slični.

Korak 4.: Ukrasi/kuglice

Prvo dodajte velike kuglice i ukrase. Zatim srednje veličine i onda najmanje. Rasporedite ukrase ravnomjerno po cijelom drvetu. Neka se 'ušuškaju' u grane, umjesto da ih samo objesite o vrhove grana.

Korak 5. : Praznine

Kad se odmaknete i vidite male prostore koji izgledaju pomalo prazno, dodajte još ukrasa. Mislite o njima kao o nakitu na drvetu.

Korak 6.:  Vrh

Možete upotrijebiti zvijezdu ili anđela ili stvoriti svoj vlastiti vrh.

Korak 7.:  Dekorirajte i bazu ispod drvca

Kako biste dekorirali i dio na kojem drvce stoji i ispod njega koristite božićni stolnjak ili krzneni tepih. Dodajte poklon kutije ili druge ukrasne predmete kako biste stablu dali završni izgled.

Korak 8. : Divite se svom drvetu

Kad završite, toliko ćete se radovati znanju da ste stvorili drvce koje će vašoj obitelji pružiti topli osjećaj sretnog doma i blagoslovljenog Božića.

Što je s ostatkom vašeg doma?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katalin (@designbykatalin)

Katalin također savjetuje da ukrasite stol, prozore i druge dijelove svog doma, miješajući i usklađujući svečane ukrase i svijeće s ukrasnim tanjurima i pladnjevima.