Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Ovih 8 svakodnevnih predmeta dobro je držati u torbi u slučaju opasnosti: Mogu vam pomoći!

Ovih 8 svakodnevnih predmeta dobro je držati u torbi u slučaju opasnosti: Mogu vam pomoći!

Kako biste se za svaki slučaj zaštiti u slučaju opasnosti ili nezgode u vašoj torbici dobro je imati - sol, lažni novčanik, bocu, ručni sat i zubni konac - to su predmeti s kojima se itekako možete obraniti

VIDEO

Iako se rijetko kad dogodi nešto loše kada šetate navečer prema doma, uvijek možete sa sobom, za svaki slučaj, nositi jednostavne svakodnevne predmete koji se po potrebi mogu koristiti u slučaju nezgode ili da vam se dogodi nešto loše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Etnografskom muzeju otvorena je izlozba Igracke djetinjstvo zauvijek 01:10

Ovih 8 stavki bi vam jednog dana mogle spasiti život:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Sol

Osim što hrani daje dobar okus, sol se može koristiti i kao zaštitno oruđe. U malu ziplock vrečiću stavite par jušnih žlia soli i zatvoreite ju. U opasnosti lako ćete napipati vrečiću i otvoriti ju te bacite sol napadaču u lice ciljajući prema očima. Pomoći će vam da dobijete malo vremena da pobjegnete.

Štoviše, ako se nađete na ledu ili na bilo kojoj skliskoj površini na kojoj ne možete hodati, bacite malo soli kako biste lakše mogli pobjeći i izbjeći lošu situaciju.

2. Lažni novčanik

Može se koristiti kao odvraćanje pažnje prilikom pljačke. Dok bježite, bacite lažni novčanik kako bi lopov stao da ga podigne. Na taj način nećete izgubiti važne dokumente ili novac, a moći ćete i lakše pobjeći od napada.

3. Boca za višekratnu uporabu

Boca za višekratnu uporabu odlično je rješenje protiv dehidracije. Uvijek nosite sa sobom bocu vode kako se ne biste slučajno zatekli negdje gdje nema vode.

Hrvatska 17. na svijetu po indeksu sigurnosti, dijelimo mjesto s Njemačkom
Hrvatska 17. na svijetu po indeksu sigurnosti, dijelimo mjesto s Njemačkom

Štoviše, boca za višekratnu uporabu može postati alat za samozaštitu. Nadamo se da nikada nećete doći u situaciju da se morate zaštititi pomoću boce, ali ako se ikada nađete u nesigurnoj situaciji ovo bi bas moglo obraniti.

4. Ručni sat

Ako ručni sat stavite unutar vaše šake, odnosno preko srednjeg zgloba, on se tad može koristiti za samozaštitu. Osim toga, ako se izgubite u prirodi dobro je znati koliko je sati - ako kojim slučajem nemate mobitel ili vam se isprazni baterija. 

5. Četka za kosu

Used Hair brush tools on pink or coral background with copy space. Beauty fashion, hair care background.

Vjerojatno već imate četku za kosu u torbici (ako ste žena), ali osim što je zgodan alat za njegovanje, može vam pomoći da se zaštitite.

Iskoristite ju za napad zločincu u lice, ciljajući u oči. Osim toga, mnoge četke za kosu mogu se koristiti za skrivanje novca i kopije vaše osobne iskaznice. Mnogi se modeli lako rastavljaju i mogu sakriti ono što mislite da bi vam jednoga dana moglo pomoći. 

6. Zubni konac

Možete ga koristiti za pričvršćivanje zavoja, rezanje hrane, izradu vezica za hitne slučajeve i slično. Zubni konac je koristan u svakodnevnom životu, a možete ga koristiti i kada se nađete u opasnosti. 

Ne spuštajte se niz tobogan s djetetom u krilu, nije bezazleno
Ne spuštajte se niz tobogan s djetetom u krilu, nije bezazleno

7. PVC vrećice s zatvaračem

Ziplock vrećice ne zauzimaju puno prostora i mogu zaštititi vaše dragocjene predmete od vode. Ako idete na more, vožnju brodom ili slično bilo bi dobro da brojeve rodbine, kopiju dokumenata i mobitel držite u jednoj takvoj vrećici u slučaju da vam zatreba.

8. Bočica parfema koja se može puniti

Možete koristiti malu bočicu parfema za spremanje vode i sapuna, ili čak začinjene vode, jer će djelovati na isti način kao sprej za zaštitu. Ako vam netko pokušava nauditi ciljajte oči i bježite na sigurno, piše Brightside.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru