Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Pinterest
SVAKA IM ČAST

Ovo su najveće Lego skulpture: Zaista izgledaju veličanstveno!

Najveći LEGO brod na svijetu sagrađen je u Hong Kongu, a širok i dugačak je osam i pol metara, visok metar i pol. Rekordno velika igračka teška je 2.800 kilograma

Lego kockice jedne su od najpoznatijih kockica diljem svijeta, u kojima uživaju skoro pa sve dobne skupine. Bez obzira jeste li dijete ili odrasla osoba, slaganje ovih jedinstvenih kockica može dovesti do nekih nevjerojatnih skulptura, a neke su čak završile i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Prije 62 godine Godtfred Kirk Christiansen predao je prijavu za zgradu napravljenu od Lego kockica. Nakon njega zabilježeni su još neki zaljubljenici u Lego skulpture, a mi smo za vas pronašli najbolje i najveličanstvenije Lego skulpture koje su ušle u Guinnessovu knjigu rekorda.

1. Najveći Lego brod

Najveći LEGO brod na svijetu sagrađen je u Hong Kongu, a širok i dugačak je osam i pol metara, visok metar i pol. Rekordno velika igračka teška je 2.800 kilograma. Tvrtka Dream Cruises iz Hong Konga iskoristila je više od dva i pol milijuna LEGO kockica za gradnju rekordno velikog luksuznog broda i time ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. Replika broda World Ship, kao i original, ima 18 katova. Model broda sagradili su gosti pod vodstvom Andyja Hunga. Izgradnja najvećeg LEGO broda trajala je dva mjeseca.

2. Najviši Lego toranj

Stanovnici izraelskog Tel Aviva izgradili su najviši toranj sagrađen od Lego kockica.Ovaj toranj visok je 36 metara, a stanovnici Tel Aviva koristili su preko 500,000 Lego kocaka za izgradnju tornja. U počast Lego obožavatelju Omeru Sayagu, građevina je dobila ime Omer Tower.

3. Najveća Lego skulptura po broju kockica

Ova ogromna 13 metara visoka Lego verzija londonskog Tower Bridgea stvorena za Land Rover kako bi lansirao svoj novi automobil Discovery nije ništa drugo nego veličanstvena. Napravljena je od ukupno 5.805.846 pojedinačnih kockica te je potukla prethodni rekord od 470.646 kocki. Kocke korištene u gradnji protegle bi se gotovo 320 kilometara, što je ekvivalentna udaljenost od Tower Bridgea u Londonu do Pariza.

4. Najveće Lego stablo cvjeta trešnje

S obzirom na to da je trešnjin cvijet simbol novog života u zemlji izlazećeg sunca, ovo drvo je sklopljeno i postavljeno u Legolandu u Nagoyi i to upravo u 'Hanami' sezoni, tradicionalnom običaju uživanja u trešnjinom cvijetu. Lego je iskoristio 881.470 kockica, a sklapanje drveta je trajalo više od 6.500 sati.

Ovo veličanstveno trešnjino drvo visoko je preko 4 metra, a napravljeno je od zelene baze, velikih grana, krošnje s cvjetovima i ukrašeno lampionima koji ga osvjetljavaju navečer.

5. Najveći Lego panoramski vrtuljak

Ako volite karnevale, zaljubiti ćete se u ovaj panoramski vrtuljak izgrađen od Lego kockica. Izgradio ga je Tomáš Kašpařík iz Češke, ima promjer od 3,38 metara, a sagrađen je 22. listopada 2017. Ukupna visina iznosi mu 3,64 metara i ima 43 vagona.

6. Lego velika kugla

To je stroj namijenjen prebacivanju lopte s jednog mjesta na drugo kroz niz mehaničkih stepenica sadržanih u modulima, koji su međusobno kompatibilni i međusobno zamjenjivi. Nakon dugog niza sati marljivog rada građevinara, zamršeni aparat testiran je na BRICK događaju u Excelu, Londonu i Velikoj Britaniji, pred zaprepaštenom publikom. Ukupno vrijeme putovanja jedne lopte do punog kruga bez ručnih smetnji bilo je 16,49 minuta.

7. Lego karavan

Guinnessov rekord za najveći Lego karavan oboren je u Australiji. U Queenslandu u Australiji izgrađen je karavan Viscount Royal pune veličine iz 1973. godine. Za izgradnju je korišteno 300 000 kockica i kao rezultat toga karavan je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda za najveći karavan. Za ovaj karavan koristilo se 73.000 cigli više od prethodnog rekordera. Unutar karavana nalazi se bračni krevet, ormar i ormarići, sve zajedno sastavljeno od Lego kockica. Upotrijebljeno je 70 litara ljepila kako bi se osiguralo da karavan bude prikladan za prikaz. Izrada modela u prirodnoj veličini trajala je 530 sati tijekom razdoblja od pet mjeseci, piše Guinness world records.

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa